Bitki çayı içmek sağlığımıza da çok faydalı.

Bitki çayı içmek sağlığımıza da çok faydalı. Sıcak bitki çaylarından bazı öneriler vermek isterim bugün.
Hepimizin aklına düşürelim. 

Taze Nane Çayı
Nane çayı düşük kalorilidir, harika bir damak temizleyicidir ve geleneksel olarak sindirime yardımcı olmak için kullanılır. Bir avuç nane yaprağı yıkanıp parçalara ayrılmalı, küçük bir çaydanlığa eklenmeli ve üzerine kaynar su doldurulmalıdır. Şeker yüklü olabileceği için restoranlarda Fas nane çayından kaçınılmalıdır.

Sıcak Limonlu Su
Sıcak limon suyunun hoş bir tadı vardır ve vücut için harikadır. Sıcak su ve limonun karaciğeri ve böbrekleri toksinlerden temizlediği söylenir. Hazırlamak için 1 ila 1,5 su bardağı kaynar su içine 1/2 taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. Daha fazla sağlıklı bir içecek oluşturmak için 1/4 çay kaşığı zerdeçal, bir tutam kırmızı acı toz biber de kullanılabilir. Ayrıca bir tutam iri deniz tuzu eklenmeli, malzemeler iyice karıştırılmalı ve yudumlanmalıdır. Bir dilim limon da hoş bir görüntü kazandırabilir. Sıcak su ve limon, limonata gibi şeker yüklü içeceklere iyi bir alternatiftir fakat limon suyundaki asitler dişlere zarar verebileceği için yemekle birlikte içilmelidir.

Dandelion (Karahindiba Kökü) Latte
Karahindiba kökleri kahve ve çikolata benzeri bir tada sahiptir. Kafein içermeyen bu içecek çok miktarda antioksidana sahiptir. Karahindiba kökü karaciğer sağlığı için özellikle iyidir, vücudun besin maddelerini ve mineralleri tüketmeden toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur. Karahindiba kökü latte yapmak için, bir tencerede 250 mL yulaf, fındık veya badem sütü ısıtılır. Köpüklü olana kadar çırpılır. 1 çorba kaşığı karahindiba kökü kahvesi veya toz Karahindiba kökü, yarım çay kaşığı toz tarçın ve isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi rendesi eklenir. Bir damla akçaağaç şurubu, bal veya Hindistancevizi şekeri ile tatlandırılabilir ve sıcak içilir.