Bu yıldız her 75–76 yılda bir görünen bir kuyruklu yıldız.

Bu yıldız her 75–76 yılda bir görünen bir kuyruklu yıldız.Halley çıplak gözle görülebilen tek kısa periyodlu kuyruklu yıldızdır. Ek olarak, yörüngesini insan ömrü içerisinde tamamlayan çıplak gözle görülen tek kuyruklu yıldızdır. Halley kuyruklu yıldızı İç Güneş Sistemi'ne en son 1986 yılında girmiştir. Hesaplara göre 2061 yılında tekrar görülecek..

Resmen bir hayal değil mi halley kuyruklu yıldızını beklemek... 
Her nesil bir kez görme hakkına sahip... Hayat ne ilginç gerçekten...

Bu yıldızla ilgili olarak bir bilgi daha şimdi; hesaplamalara göre M.Ö. 12 yılında da görünen Halley kuyruklu yıldızının Hıristiyanlığın kutsal kitabı İncil'in Yeni Ahit'inde peygamber İsa'nın doğumu ile ilgili öykünün anlatıldığı İncil bölümlerinde göründüğü anlatılan Beytlehem yıldızı olduğu sanılıyor. Bu durumda sonradan saptanan Miladî takvimin başlangıcı 0 yılında değil, M.Ö. 12 yılına düşmeliydi.

Papa III. Callixtus’un ölümünden sonra 1475’te yayımlanan bir biyografisinde anlatıldığına göre, Belgrad’ın Osmanlılar tarafından kuşatıldığı 1456 yılında Papa, Halley kuyruklu yıldızının görünmesi üzerine bunu Belgrad’ı savunan Hristiyanlar açısından uğursuzluk kabul etmiş ve Halley’i aforoz etmiştir; ancak bu hikâyeyi doğrulayan bir birincil kaynak mevcut değildir.