Son zamanlarda özellikle, çevremizi korumak için doğa dostu eylemlere yöneliyoruz.

Son zamanlarda özellikle, çevremizi korumak için doğa dostu eylemlere yöneliyoruz.
Bu çamaşırları yıkamak için de geçerli. Bu yüzden eğer çamaşırlarınızı doğa dostu şekilde yıkamak istiyorsanız çeşitli öneriler veriliyor. 
Bunlardan bazılarını buldum ve eğer bu konuda adım atmak isteyenler için sizlere ulaştırmak istedim. 
#1 Çamaşırlarınızı soğuk suda yıkayın
Çamaşır makineleri harcadığı enerjinin yüzde 90’ını suyun ısıtılmasında kullanır. Bunu yanında sıcak su kumaşların renginin soluklaşmasına da neden olur. Hasta birinin giydiği kıyafetlerin, yattığı çarşaf ve nevresimlerin üzerindeki mikrop ve bakterilerin yok edilmesi gibi durumlar söz konusu olmadıkça çamaşırlarınızı soğuk suda yıkayın.
#2 Suda çözünen, zehirli kimyasallar içermeyen doğa dostu bir deterjan kullanın
Konvansiyonel çamaşır deterjanlarının içinde SLES, fosfat ve klor gibi hem sizin sağlığınıza hem de çevreye ciddi hasarlar veren kimyasallar bulunur. Bu kimyasalların büyük kısmı deterjanlara renk, koku gibi kozmetik beklentileri karşılamak için eklenir. Bitki bazlı ekolojik deterjanları tercih ederek ya da evde kendi çamaşır deterjanınızı hazırlayarak bu kimyasallara veda edebilirsiniz. Yumuşatıcı yerine ise sirke kullanabilirsiniz.
#3 Çamaşırlarınızı hava ile kurutun
Elektrikli çamaşır kurutma makineleri kumaşlardaki lifli yapıya zarar vererek ömürlerini kısaltır ve oldukça fazla enerji harcar. Yıkadığınız çamaşırları evin içerisindeki ya da balkondaki çamaşır kurutma askılığına sererek kurutun.
#4 Doğal kumaşları tercih edin
Mikroplastiklerin tüm dünyada deniz ve okyanuslarda ne kadar büyük çaplı bir kirlilik yarattığını biliyoruz. Hem kendi sağlığınız hem de okyanusların geleceği için plastik parçaları içeren sentetik kumaşlar yerine pamuklu, doğal lifler içeren kumaşları tercih edin.
#5 Makine seçiminizi doğru yapın
Çamaşır makinesi satın alırken enerji tasarrufu yüksek olan bir makine almaya özen gösterin. İhtiyaçlarınıza göre makine hazne boyutuna karar verin ve makinenin bir yıkamada ne kadar su harcadığını inceleyin.

Kaynak: https://www.yesilist.com