Koronavirüs günlerinde bir de ebeveyn olmak var...

Koronavirüs günlerinde bir de ebeveyn olmak var... Kendimizi korumamızın yanı sıra bir de çocuklarımızı korumak için mücadele ediyoruz. Onlara bu süreci anlatmak bazen zor olabiliyor. Özellikle 4-5 uaşlarındaki çocuklar neden yüzlerimizi kapamamız gerektiğini anlayamayabiliyorlar. Ama her şeyden önce sağlık ve onları özellikle bu normalleşme sürecinde dikkatle korumamız gerekiyor. 
Bu konuda çeşitli yazılar, makaleler, doktorların önerilerini okudum ve bu konuda bilinçlenmek adına bir anne olarak elimden geleni yapmaya gayret gösteriyorum. 

Siz de bu bilgiler ışığında çocuklarınızı koronavirüsten nasıl koruyacağınıza dair bilinçlenebilir ve faydasını görebilirsiniz...

El hijyenine dikkat etmek
İnsanlarla yüz yüze temastan kaçınmak
Kalabalık ortamlarda maske kullanmak
Sık kullanılan yerleri dezenfekte etmek
Hasta olunan ortamlarda bulunmamak
Kirli ellerle yüze ve ağza dokunmamak
Bağışıklığınızı güçlendirmek
Hasta olduğunuzda dinlenmek
Öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burnu tek kullanımlık mendille kapatmak
Kapalı ortamları sık sık havalandırmak
Çocuğunuzu Corona Virüsünden Koruma İçin El Hijyenine Dikkat Edin
Tüm virüslerden korunmanın en temel yolu el hijyenine dikkat etmek. Çocuğunuzun ellerini doğru şekilde sabunla yıkamasına rehberlik edin. En az 20 saniye sabunla ellerini yıkmasını sağlayın. Bunun dışında sabunun olmadığı durumlarda kullanması için el dezenfektanlarından da yararlanabilirsiniz, ancak bu solüsyonların sabun yerine geçmeyeceğini unutmayın.