Yaza uygun detoks ile daha zinde bir hayata merhaba deyin

Yavaş yavaş ısınan havayla beraber vücudumuzu da bahara hazırlama vakti geldi. Sabırsızlıkla beklenen yaz aylarına ruhunuzu ve bedeninizi arındırmış ve tüm enerjinizi toplamış olarak girmek için işte yaz detoksu! Detoks hakkında bilinmesi gerekenler, doğru bir detoks planının nasıl yapılacağı ve örnek detoks tariflerinin hepsini sizler için araştırdık.

Yaz Detoksuna Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Detoks hakkında ilk bilinmesi gereken şeylerden biri hızlı bir kilo verme yöntemi olmadığıdır. Detoks karaciğer, böbrek, bağırsak gibi organları yenileme ve temizleme işlemine destek olur. Detoks sırasında tüketeceğimiz besinler içecek değil çiğnenecek kıvamda olmalıdır. Aynı zamanda detoks başında ve sonunda iki kere kese yapmak oldukça önemlidir. Yıkanma suyuna iki kaşık keten tohumu yağı ve iki kaşık aloe vera koymayı unutmayın. Ayrıca her gün bir saat spor yapmak oldukça önemlidir. Sigara içiyorsanız hemen bırakmalı ve kendinize hiç sigara içmediğiniz telkinini yapmalısınız.

Yaz Detoksu Planı Sırasında

Sabah uyandığınızda mutlaka bir bardak ılık suyun içine bir dilim limon, zencefil, taze yaprak nane, bal ilave ederek için. Gün içinde su tüketiminiz 2-2,5 litre olmalı. Sevdiğiniz bitki çaylarından (papatya, adaçayı, biberiye, rezene, ısırgan, melisa vb.) 4 fincan tüketebilirsiniz. Siyah çaydan vazgeçemeyenler çayı önceden yıkayarak demleyebilirler. Organik çayları tercih etmenizi öneriyoruz.

Detoks planınızın öğünleri 3 ana 4 ara öğünden oluşmalı. Öğünler yoğun ancak düşük kalorili olmalı. Kahvaltıda ekmeksiz ve her gün için farklı bir menü deneyebilirsiniz.

Yaz Detoksunda Ne Yemeli?

Ara öğünler detoks planının temelidir. Ara öğünlerde yağsız kefir mutlaka tercih edin. Ana öğünler çiğe yakın az pişirilmiş olmalı. Örneğin bamya, pırasa, lahana, yer elması, maydanoz, dereotu, kereviz sapları ve pancar yiyebilirsiniz. Bu sebzeleri pişirirken iki yemek kaşığı zeytinyağı veya keten tohumu yağı kullanabilirsiniz. Baharatlara ağırlık vermeyi unutmayın. Yemeklerinize kişniş, nane, kekik, fesleğen, sarımsak, zerdeçal, dereotunu bol bol kullanın.