Kış vakti geldiğinde Kasım aylarında odun kesmeye başlarız.


Kış vakti geldiğinde Kasım aylarında odun kesmeye başlarız.
Biz odunlarımızı Orman Bölge Müdürlüğü’nden izin alarak Ağı Dağı’nda kesiyoruz.
2 ton kadar eşimle beraber keseriz.
Topladığımız odunları araca yükler ve eve götürürüz
Bundan sonrası zaten sobayı kurmak ve ısınmaya başlamak.
Tabii ki ısınmak için sadece odun yetmez, yanına kömür de alırız.
Bu süreç her ne kadar zor olsa da sobanın ısısı bir başkadır.
Biz özellikle meşe ağacından odun kesmeyi tercih ediyoruz çünkü bir kez sobayı doldurduğumuzda 3-4 saat ısı veriyor.
Ayrıca sobayla ısınmanın bir diğer güzelliği de üzerinde kestane pişirmek ve portakal kabuğu dizmek.
Pek çoğumuzun çocukluğunun böyle geçtiğini biliyoruz.
Biz hala bu güzelliklerle yaşıyoruz.