Ayıptır söylemesi, benim salçalarım da pek bir lezzetli olur. 

Kumkale'nin domastesi meşhurdur, biz de her sene tarladan toplarız.
Sonra onları bir güzel yıkar, gelişigüzel keser ve büyükçe bir tencereye koyarız.
Üzerine de biberlerimizi yıkari güzelce çekirdeklerini temizler ve onları da gelişigüzel keserek ekleriz.
İkisi bir arada pişerken, karıştırırız. 
Domatesler ve biber iyice yumuşayana kadar bu işlem devam eder. 
Herhalde 1 saat sürer bu işlem.
 
Ezilen domatesler, süzgeçte geçirilerek, kabuklarından ayrılır.
Süzgeçten geçen domatesler, ocakta pişirilmeye devam eder.
Bu pişme de yaklaşık 2 saat sürer.

Kaynarken çok sıçrama olabiliyor bu yüzden ben kapağı yarım kapatarak kendimi koruyorum.

Pişirme işlemi için 2 saat demiştik. Yani salçamız iyice koyulaşana kadar yaparız bunu. oyulaşıncaya kadar kaynatmak zor gelirse bez torbaya koyup süzdürebilirsiniz, sonra da fırında pişirebilirsiniz tabii.

Kaynatma işlemi de bittikten sonra,
Sıcak avonozlara yerleştiriyoruz salçamızı.
Kavonozlara yerleştirdikten sonra, ters çevirip muhfaza etmenizi ve kullanırken, üzerine sıvı yağ dökmenizi öneririm. Böylece kullanım mrü artar.
Afiyet olsun şimdiden!
Kışlık domateslerinizi de unutmayın!