Niaouli yağının faydalarına dair kanıtların çoğu yalnızca birkaç çalışmada gösterilmiştir. Son yıllarda araştırmacılar, Nioli yağının birçok kullanımını ve faydasını aktif olarak araştırmaktadır.

2.1 Antimikrobiyal etkisi vardır
Nioli uçucu yağının enterokoklar, Escherichia coli, Mycobacterium tuberculosis, Aspergillus niger gibi çeşitli mikroorganizmalara karşı etkili olduğu gösterilmiştir.
Metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA), ilk görüldüğü 1960 yılından bu yana birçok ölüme neden olan bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyonları tedavi etmek için genellikle kullanılan bir dizi antibiyotiğe dirençli hale geldiği için aşırı derecede ölümcül hale gelmektedir.
Araştırmalar nioli yağının in vitro MRSA dahil test edilen tüm mikroorganizmaları öldürmede etkili olduğunu göstermiştir. Bu, sentetik ilaçların böbreklere zarar vermesi gibi olumsuz yan etkileri göz önüne alındığında oldukça umut vericidir.
Antimikrobiyal etkisi ile özellikle idrar yolu enfeksiyonu için faydalıdır. Bu amaçla iç çamaşırına birkaç damla damlatmak suretiyle kullanılabilir.

2.2 Cilt bakımını destekler
Niaouli yağı, yağlı veya akneye meyilli ciltler için faydalıdır. Bu nedenle cilt bakım losyonlarına eklenebilir veya gerektiğinde sadece seyreltilerek cilde uygulanabilir.
Sedef hastalığı gibi rejenerasyonun gerekli olduğu diğer durumlar için de yararlıdır.
Küçük kesikler ve yaralar için, nioli yağı yarayı temizlemek ve iyileşme sürecinin başlamasına yardımcı olmak için kullanılabilir.

2.3 Kaslar ve Eklem ağrıları için faydalı olabilir
Nioli bitkisinin ana vatanı olan Madagaskar’daki insanlar, bu yağı kas-iskelet ağrılarını hafifletmek için kullanmaktadır.

2.4 Solunum sistemini destekler
Bir üst veya alt solunum sistemi enfeksiyonunda nioli yağı koklamak 1,8-sineole içeriği ile daha hızlı iyileşmeyi sağlar.

2.5. Radyoterapi yaraları için faydalıdır
Radyoterapi alma süreci ve tedaviden sonra cilt ekstra hassas olduğundan 5 veya 6 hafta sonrasına kadar vücutta yaralar oluşabilmektedir. Tedaviden önce nioli yağı ile masaj yapmak uygulama bölgesini güçlendirdiği için önerilmektedir. Bu uygulama, cildi dayanıklılıklaştırmakta ve daha az ciddi yanıklara neden oluyor. Niaouli yağı bir hafta boyunca günde üç kez bölgeye uygulanmalıdır.

2.6 Köpekler için ilk yardımda kullanılır
Nioli yağı, çay ağacından daha yumuşaktır, daha güzel kokar ve köpek cildini tahriş etme potansiyeli daha azdır. Güçlü bir antibakteriyel ajandır ve antihistaminik özelliklere sahiptir. Bu özellikler onu küçük yaraların ilk yardım bakımı, cilt ve kulak alerjileri ve daha fazlası için mükemmel bir seçim haline getirir.

2.7 Cildi beyazlatır
Bir araştırmada, niaouli yağının B16-melanom hücrelerinde oksidatif stres ve hormon kaynaklı melanin üretimini inhibe etmedeki etkinliğini test edilmiştir. Çalışmada hücreler, değişen miktarlarda yağ ile birlikte a-melanosit uyarıcı hormon (a-MSH) ile tedavi edilmiştir. Araştırmacılar, nioli esansiyel yağının hücrelerdeki DNA hasarını azalttığının yanı sıra faydalı aktiviteleri arttırdığını, apoptozu azalttığını ve bir antioksidan görevi gördüğü bulunmuştur.
Bu bulgulara ek olarak, niaouli yağının hücreler için toksik olmadığı ve kozmetik veya tıbbi cilt beyazlatma maddesi olarak kullanılabileceğini bildirmişlerdir

3. Nioli uçucu yağı nasıl kullanılır
Yüz temizleyicisi veya diş macununa bir damla eklenerek kullanılabilir
Su içeren bir sprey şişesine birkaç damla eklenip, yüzeyleri temizlemek için kullanılabilir.
Yatıştırıcı bir masaj için seyreltildikten sonra masaj yağı olarak kullanılabilir.
Sakinleştirici ve hoş bir aroma için Okaliptüs, Bergamot veya Lavanta esansiyel yağları ile difüzör ya da buhurdanlıkta kullanılabilir.
İdrar yolu enfeksiyonu için iç çamaşırına birkaç damla damlatmak suretiyle kullanılabilir.