Yarın bol bol yüzeceğiz...

Yarın bol bol yüzeceğiz...
Çanakkale olarak çok şanslıyız bu konuda, çünkü birbirinden güzel plajlarımız var. Tabi güneş yanıklarından korunmak çok önemli. 

Gittik güneşlendik her şey tamam peki güneşlenme sonrasında nasıl bakım yapmalıyız vücudumuza?

Elbette duş
Plajdan gelince hepimizin ilk olarak yaptığı şey, duşa girmek elbette. Gün boyunca defalarca sürdüğümüz güneş kremlerinden vücudu temizlemeliyiz. Yalnız sadece güneş kremi ve bronzlaştırıcılardan arınmak yetmez, ciltte kalan deniz tuzundan arınmak da elzem. Deniz tuzu, ciltte ne kadar kalırsa o kadar kurur cilt.

 
Cildinizi nemlendirin
Evet denizden ve güneşlenmeden sonra eve döndüğümüzde duş alma kısmını asla atlamıyoruz. Ancak hepimiz cildimizi iyi bir losyonla nemlendiriyor muyuz? Cildin kaybettiği nemi geri kazanması için iyi bir nemlendirici kullanmakta yarar var.


Saç maskesini ihmal etmeyin
Deniz veya havuzun ardından istediğiniz şekle giren saçlarınızı yıkayıp klor ve tuzlu sudan arındırdıktan sonraysa yapmanız gerekenler belli. Duştan sonra nemli saçınıza uyguladığınız iyi bir doğal maske, ihtiyacınız olan bileşenleri sağlayacak, yumuşacık saçlara sahip olmanıza yardım edecek.

Ayakları unutmayın
Tüm gün kumda yürümek ayaklarınız için harika bir peeling etkisi yaratır. Hatta denize girdiğinizde ayak derinizin sertleşen bölgelerini kuma sürterek bu etkiyi artırabilirsiniz. Ancak ayaklarınızı nemlendirmediğiniz sürece, yaptığınız bu peeling hiçbir işe yaramayacaktır. 

Yüzünüzü temizleyin
Yüzünüzü güneş kremlerinden iyice arındırmalısınız yoksa sivilce gibi hiç istenmeyen misafirleriniz olabilir. Biliyorsunuz ki, güneş kremleri suya dayanıklı oldukları için iyi bir temizlikle anca ciltten çıkarlar.

Dudakları yumuşatın
Dudaklarınız güneşte kolayca yanabilir, bu yüzden plajdayken gün boyunca dudaklarınıza güneş koruyucu etkisi olan bir dudak nemlendiricisi uygulayın. Buna rağmen plajdan döndüğünüzde dudaklarınız biraz kurumuş olabilir. Hafif bir dudak nemlendiricisi veya bir miktar vazelin uygulayıp beklediğinizde dudaklarınızı yumuşacık olacaktır.

Her zamankinden fazla su için
Plajda denize gir ve çık döngüsü içinde yeterince su içmeyi unutuyoruz. Bu nedenle denizden döndüğünüzde aradaki açığı kapatmak için her zamankinden fazla su için.

Kaynak: https://www.posta.com.tr/7-adimda-gunes-sonrasi-bakim-nasil-yapilir-haber-fotograf-2264614-8