Okullar araya girdi ama çocuklar bunu pek fark edemediler.

Okullar araya girdi ama çocuklar bunu pek fark edemediler. Zaten evde oldukları için tatil de onlar için pek anlam ifade etmemeye başladı...
Ah çocuklarımız... Pandemi en fazla da onları etkiledi. Arkadaşları ile olmaları gerektiği vakitlerde, dışarılarda olması gerektikleri zamanları evlerinde tek başlarına geçiriyorlar ve bu gerçekten çok zor. 

O yüzden özellikle bu dönemde çocuklarımızı aktif hale getirmemiz, onlara destek olmamız çok önemli. 
Bu yüzden aile bireylerinin hepsinin katılabileceği oyun geceleri düzenlemek onlara iyi gelecektir. Ne yapabiliriz diye düşünürseniz ben size hemen önerilerde bulunayım. 

İSİM-ŞEHİR
Okuma yazma bilen çocuklar
Kaç Kişi ile Oynanır: 2 kişi ve üzeri
Oynamak için Neler Gerekir: Kağıt ve kalem
Nasıl Oynanır: Sayfa enlemesine tutularak sırası ile sayfanın üst tarafına İSİM-ŞEHİR-BİTKİ-HAYVAN-EŞYA-SANATÇI-ÜLKE ve NOT yazılır. Yazılan her kelimeden sonra sayfanın altına kadar çizgi çekilir. Oyunculardan biri, içinden bütün alfabeyi saymaya başlar. “DUR” denildiği anda hangi harfte kaldıysa onu yüksek sesle söyler. Örneğin “M” Herkes “M” harfiyle başlayan isim, şehir, bitki, hayvan, eşya ve sanatçı bulmaya çalışır. İlk bitiren bitti deyip 20'ye kadar sayar. 20 olduğunda herkes yazmayı bırakır. Bulunamayan yerlere 0 puan verilir. Eğer iki kişi aynı şeyi yazmışsa onlar 5 puan alır. Birbirinden farklı olanlara da 10 puan verilir. Son oyunda bütün puanlar toplanır.


SANA NE LAZIM?
4 yaş ve üzeri
Kaç Kişi ile Oynanır: Karşılıklı 2 kişi
Oynamak için Neler Gerekir: Herhangi bir materyal gerekmemektedir.
Nasıl Oynanır: Oyun için her bir oyuncunun 2 dakika süredir vardır. İlk oyunu başlatan oyuncu bir meslek seçer ve sonrasında “Sana ne lazım diye sorar?”. Örneğin, “Sen bir doktorsun, sana ne lazım?”. Diğer oyuncu bu soruya cevap verdiğinde, “Başka ne lazım” diyerek oyun devam ettirilir. Karşıdaki oyuncunun 2 dakika boyunca “Başka ne lazım?” sorularına hızlı cevap vermesi gerekmektedir. 2 dakika dolmadan tıkanıp, cevap veremeyen kaybeder. Bir oyuncu sorusunu bitirdikten sonra, sıra diğer oyuncuya geçer ve o bir meslek seçerek oyunu devam ettirir.