Dokunma açlığı diye bir şey duydunuz mu?

Dokunma açlığı diye bir şey duydunuz mu?
Ben de yeni öğrendim böyle bir şeyin olduğunu. Temas etmemekle mi alakalı diye düşündüm. Dokunma açlığı, insanların belirli bir süre boyunca başkalarıyla çok az veya hiç fiziksel etkileşimde bulunmadıktan sonra deneyimleyebilecekleri fiziksel temas arzusunu ifade edermiş. 
Pandemi döneminde bunu oldukça fazla yaşamadık mı? 
Sevdiklerimize sarılamadık, tokalaşamadık.... 
Bence her birimizde şu anda bu dokunma açlığından var.

Dokunma açlığı için bazı çözümler bile varmış; 

Battaniyeleri kullanmak: Kişilerin kendilerini battaniyeye sararak rahatlamaya çalışabilirler ve alternatif olarak, ağırlıklı battaniyeler kullanabilir. Ağırlıklı battaniyeler kullanmak, sarılma hissini taklit eder, bu yüzden bu, kişilerin huzur ve sakinlik duygusu hissetmelerine yardımcı olur.
• Kendi kendine masaj yapmak: Kişiler dokunma açlığını azaltmak için kendi kendine masaj yapmayı deneyebilir. Örneğin, vagus sinirini uyarmaya çalışmak için boyunlarına masaj yapmalıdır ve bu aynı zamanda stresi azaltmaya yardımcı olur.
• Otonom duyusal meridyen tepkisi (ASMR): Bu, bazı kişilerin ASMR videolarını dinlerken deneyimledikleri hoş duyuyu ifade eder. Bu sesler, beynin dokunuşu işleyen alanını harekete geçirir, kişilerin sakin ve rahat hissetmelerine yardımcı olur.
• Önceki teması hatırlamak: Yapılan bir araştırma, dokunmanın hafızada bir rol oynadığını öne sürmektedir. Bu nedenle, kişiler önceki bir fiziksel temas örneğini hatırlayabilir ve durumu yeniden yaşamak için duyularına odaklanabilir.
• Vücut yastıkları kullanmak: Vücut yastığı kullanmak, bazı kişilerin uyku sırasında daha rahat hissetmesine yardımcı olur ve bu aynı zamanda sarılma hissini de taklit eder.