Şu sıralar ekonomi anlamda hepimiz zor günler geçiriyoruz.

Şu sıralar ekonomi anlamda hepimiz zor günler geçiriyoruz.  Malum pandemiden ötürü, herkesin cebi etkilendi. Fiyatlarda artış gözlemleniyor.
Tam bu zamanda ev ekonomisi uygulamanın zamanı. Bilmeyenler içinse öğrenmenin zamanı. 

Aileler içinse bu çok daha önemli çünkü çocukların düzenini değiştirmemk için ebeveynler olarak bizlere büyük görevler düşüyor. 
Bazı ev ekonomisi ipuçları buldum ve bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Odalarınızı güneş ışığından maksimum yararlanabileceğiniz şekilde dekore etmeniz daha az elektrik ve kış aylarında daha az yakıt tüketmeniz konusunda size yardımcı olabilir.
İhtiyacınız olmadığı halde yanan lambalar ve açık olan musluklar gereksiz enerji tüketimi anlamına gelir. Bu nedenle lambaları ve muslukları hiçbir zaman gereksiz açık bırakmamalısınız.
Tasarruflu ampuller, elektrik faturanızın az gelmesi konusunda en büyük yardımcılarınızdandır.
Elektrikli aletleri kullanmadığınız zaman, fişlerini prizden çekmelisiniz. Aksi takdirde ürünler az da olsa elektrik tüketmeye devam eder.
Enerji sınıfı yüksek olan beyaz eşya ve ev aletlerini tercih ederek daha az enerji tüketebilir ve tasarruf edebilirsiniz.
Bulaşıklarınızı, çamaşırlarınızı makinede, tam kapasite ile ekonomik programlarda yıkamak hem elektrik hem su tasarrufu sağlar.
Kombi, petek ya da klima bakımını düzenli yaptırmak boşa enerji tüketmenizi önler.
Evinizde ısı izolasyonu olması, mekanın ideal sıcaklığını korumasını sağlayabilir.