Yöresel yemekler ile devam edelim bugün de...

Yemek tariflerine geçtiğim andan bu yana birçok güzel tarif ile karşılaştım ve o kadar heyecanlandım ki!
Ne de güzel yöresel yemeklerimiz var. Farklı bir bakış açışı kazandırdı bana bu yemek tariflerini denemek. 
Karadeniz mutfağına dalıyoruz bugün...

Siron yemeği...
Siron Tarifi İçin Malzemeler
3 adetyufka
1 yemek kaşığıtereyağı
150 gramdana kıyma
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber

Sulandırılmış Sarımsaklı Süzme Yoğurt İçin:
2 su bardağısüzme yoğurt
2 dişsarımsak
1,5 su bardağısu
1 çay kaşığıtuz
Tereyağlı Sos İçin:
1 yemek kaşığıtereyağı
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

Siron Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Yufkayı en ucundan başlayarak yuvarlayın. 3 cm uzunluğunda yufka halkaları kesin.
Yağladığınız yuvarlak borcama yufkaları dik olacak şekilde dizin.
Yufkaları 20 dakika kızarana kadar pişirin.
Bu sırada tereyağını eritip kıymayı kavurun. En son tuz ve karabiberi ekleyin ve ocaktan alın.
Sarımsaklı sulandırılmış yoğurdu hazırlamak için süzme yoğurdu, suyu, tuzu ve rendelenmiş sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştırın.
Fırından çıkan yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve tekrar 10 dakika fırınlayın.
Fırından çıkan yufkaların üzerine kıymayı yerleştirin ve erimiş tereyağı dökerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!