Mart ayında çıkan baklayı dört gözle bekliyordum.

Mart ayında çıkan baklayı dört gözle bekliyordum. Çok sevdiğim bir sebze bakla. Faydaları da çok fazla üstelik. Bakla, içerdiği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lif dolayısıyla böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayarak, var olan kumların atılmasını kolaylaştırır. Kabızlık ve hemoroit gibi rahatsızlıkları önler. Parkinson zayıflamış motor performansı ile ilişkilidir. Bakla, motor performansını artıran bir kimyasal olan L-dopa seviyesini yükseltir. Bu kimyasal aynı zamanda bir nörotransmitter olarak da çalışır ve diğer Parkinson semptomlarını hafifletir. Bakladaki bir diğer besin ise manganezdir. Manganez kemik kütlesini arttırır, osteoporozu önler ve kalsiyum eksikliğini azaltmaya yardımcı olur. Manganez ayrıca artriti de önleyebilir. Taze baklagillerde bulunan bakır, sağlıklı beyaz kan hücrelerinin korunmasına yardımcı olur. Bu kan hücreleri patojenleri tahrip eder ve sisteminizden serbest radikalleri yok eder. Beyaz kan hücreleri olmadan vücudunuz enfeksiyona ve hastalığa karşı hassas hale gelir, bu yüzden bakırın güçlü bağışıklığı korumak için kritik öneme sahiptir.

Yapımı için malzemeler
1 kilogram taze bakla
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Baklaların kararmaması için:
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Servis için:
Yarım demet dereotu
Taze bakla yemeği tarifi nasıl yapılır?
Baklaları bol suda yıkayıp uçlarını ve varsa kılçıklarını temizleyin ve iki üç parçaya bölün.
Derin bir kapta su, limon suyu ve unla karıştırın. Baklaları kararmamaları için bu suya atın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanları pembeleşene kadar yağda kavurun.
Baklaları süzüp durulamadan tencereye aktarın.
Tuz, şeker, limon suyu, un ve sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 35-40 dakika pişirin.
Üzerinde kıyılmış dereotuyla ve yoğurtla servis edin.