İlk önce yöresel ligde şampiyon olan, ardından Kulüpler Şampiyonası'nda derece elde eden Gökçeada Spor Kulübü, 2012'den beri mücadele ettiği 1. Lig'de, bu yıl GESTAŞ'ın sponsorluğunda başarıyla geçirdiği sezonu şampiyonlukla taçlandırdı.
 
Nijat Abasov, Gadir Huseynov, Yakup Erturan, Can Ertan, Onur Kınsız, Ali Polatel, Büşra Arığ, Deniz Özen, İzge Bayyurt, Duru Okuyaz, Sedat Sel'den oluşan Gökçeada Spor Kulübü Satranç Takımı, turnuva sonrası düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını kaldırdı.
 
Satrançta Çanakkale’de bir ilki yaşatarak GESTAŞ'ın sponsorluğunda Çanakkale'yi gururla başarıyla temsil eden Gökçeada SK, takım şampiyonluğu dışında bireyselde de 3 madalya kazandı. Nejat Abasov altın, Ali Polatel ve Duru Okuyaz ise bronz madalyanın sahibi oldu.
 
GESTAŞ'ın sponsorluğunda büyük bir başarıya imza atan Gökçeada Satranç Takımı adına açıklamalarda bulunan takım kaptanı Sedat Sel, "Öncelikle Çanakkale adına bir ilk olan bu başarıyı yakalamamızda bize destek olan GESTAŞ yönetimine takımım ve kulübün adına teşekkür ederim. Gökçeada SK kulübü olarak zoru gerçekleştirmenin, şehrimizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Süper Lig'de Türkiye'nin en iyileriyle mücadele edeceğiz. Orada da iddiamız sürecek" ifadelerini kullandı.
 
Kupa törenine katılan GESTAŞ Kurumsal Pazarlama Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Aydın ise, kurum olarak Çanakkale değer katacak her türlü oluşumun içerisinde yer almaya çalıştıklarını belirtti, Genel Müdür Volkan Uslu ve GESTAŞ ailesi adına Gökçeada SK Satranç takımı sporcularını tebrik etti.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi