Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesinde, Öğretim Üyelerinin Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ayına ait 2. Öğretim ücretlerinin halan ödenmediğini iddia ederek yetkililere seslendi.
 
Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesinde, Öğretim Üyelerinin Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ayına ait 2. Öğretim ücretlerinin halan ödenmediğini iddia ederek yetkililere seslendi ve “Öğrencilerin, Üniversite hesabına yatırdığı harçlardan günümüze kadar geçen sürede bir faiz geliri elde edilmiş midir? Öğretim Üyelerinin 2. Öğretim ders ücretleri bugüne kadar neden ödenmemiştir? Bu haksız uygulama hangi yetki ve sorumlulukla yapılmıştır” diye sordu.
Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu yazılı bir basın açıklaması yaparak; ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesinde, Öğretim Üyelerinin Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ayına ait 2. Öğretim ücretlerinin halan ödenmediğini, öğretim görevlilerinin 4 aydır özlük haklarına yapılmış bir haksızlık olduğunu dile getirdi. Açıklamada yer alan bilgilendirmeye göre,  “2. Öğretim Ücretleri, 2. Öğretim öğrencilerinin yatırdığı harç ücretlerinden ödenir. Harçlar Ocak ayı sonu Şubat ayı başı itibarıyla öğrenciler tarafından ÇOMÜ’nün ilgili hesabına yatırılır. Bu paranın %30’luk bölümü Üniversiteye kalır, %70’lik bölümü ise 2. Öğretim öğrencilerinin derslerine giren Öğretim Üyelerine ödenir.”denildi.
Ancak yapılması gereken ödemeler 4 aydır ödenmeyince yetkililere seslenen Sendika “Eğitim İş Sendikası olarak yetkililerden bu soruların yanıtlarını beklemekteyiz. Konunun takipçisi olduğumuzu, gelişmelere göre konuyu gerekli hukuki zeminlere de taşıyacağımızı, kamuoyu ve yetkililere bildiririz” dedi.
 
''Çalışanların vergi dilimleri aydan aya değişmektedir''
“Öğrencilerin, Üniversite hesabına yatırdığı harçlardan günümüze kadar (4 Ay) herhangi bir faiz geliri elde edilmiş midir? Eğer böyle bir faiz geliri söz konusu ise; bu faizden elde edilen para, Öğretim Üyelerinin ücretlerine eklenecek midir? Çünkü her ay ödenmesi gereken bu ücret 4 aydır ödenmediğinden bu paranın tamamı (%70) banka hesabında olması gerekir. Bu, olası faizin akıbeti nedir?”2- Öğretim Üyelerine, ücretleri bugünden sonra ödenecek mi? Çalışanların vergi dilimleri aydan aya değişmektedir. Bu ücretlerin hesabı bugüne göre mi yapılacaktır? Yoksa ücretin ödenmesi gereken aya göre mi yapılacaktır? Çünkü vergi dilimine göre bu ücretler her geçen ay azalarak değişmektedir.
“Öğretim Üyelerinin 2. Öğretim ders ücretleri bugüne kadar neden ödenmemiştir? Çalışanların emeğinin karşılığı olan bu ücretlerin ödenmemiş olması, çalışanların özlük haklarına karşı bir haksızlık değil midir? Bu haksız uygulama hangi yetki ve sorumlulukla yapılmıştır.”
 
Sevi Gözay UĞURLU