İlkokul sıralarında iken bir öğretmeninin; “Fehime çok akıllı, onu okutun” sözleri ona rehber oldu. 72 yaşındaki iki çocuk annesi Fehime Tetik, 2010 yılında başladığı bu azim yolunda ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi.  Tetik’in son hayali olan üniversite sınavına girmeyi de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.
 
72 yaşındaki iki çocuk annesi Fehime Tetik, İlkokul sıralarında iken bir öğretmeninin; “Fehime çok akıllı, onu okutun” sözleri kendisine rehber oldu ve   eğitim azmiyle  geldi.  İki  çocuk sahibi ve okuma hevesi bitmeyen  Fehim Tetik,  2010 yılında başladığı bu azim yolunda ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi.   Evlatlarının ve eşinin tam desteği ile eğitim öğretim yolculuğunun her anının tadını çıkaran güçlü kadın Tetik’in son hayali de üniversite sınavına girmekti, onu da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına girerek gerçekleştirdi.
 
''En büyük hayalini gerçekleştirirken ben onun yanında idim''
 
Fehime Tetik’i büyük bir heyecanla bekleyen okul kapısında ki kızı Selpan Tetik Mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi, Tetik; “İşte bir başarı öyküsü daha, romanlara konu olacak yaşam öyküsü, bilgiye aç, becerikli, azimli muhteşem kadın, rabbim her şeyi gönlüne göre versin, saygı ve sevgiyle eğiliyor, başarılar diliyorum anneme. Onun amacı bu heyecanı yaşamaktı. Artık gerçekleşmeyen bir hayali kalmadı ve ne büyük bir şans ki annem en büyük hayalini gerçekleştirirken ben onun yanında idim, o anlara tanık oldum” dedi.
 
Mustafa SUİÇMEZ