Etkinliğe, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, akademisyenler, TRT çalışanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. Metin Kasım ve Prof. Dr. Pelin Kanten yaptılar. Prof. Dr. Metin Kasım, İletişim Fakültesi öğrencileriyle TRT’yi buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirttiği konuşmasında, TRT işbirliği ile gerçekleştirilen ortak çalışmaların ÇOMÜ’lü öğrencilere fayda sağlayacağına ve bu işbirliklerinin devam edeceğine vurgu yaptı.
 
Konuşmasında bu tür etkinliklerin öğrenciler için çok faydalı olacağını ifade eden Prof. Dr. Pelin Kanten: “Pandeminin ardından sektörde çalışanlar ile öğrencilerimizi tekrardan buluşturmaya başladık. TRT Akademi tarafından düzenlenen bu çalıştay öğrencilerimize çok katkı sağlayacaktır. TRT’nin önemli çalışanlarının bulunduğu bu etkinlikten öğrencilerimizin en iyi şekilde faydalanmalarını temenni ediyorum” dedi ve bu organizasyonlar ile sağladıkları işbirlikleri neticesinde ÇOMÜ’nün alanında uzman, kalifiye öğrenciler yetiştirdiğini söyleyerek etkinliğe katılım gösteren TRT ekibine teşekkür etti.
 
Etkinliğin ilk günü düzenlenen çalıştay İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım moderatörlüğünde; Uzman Kutalmış Yiğit, Uzman Yardımcısı Hüseyin Arslantaş, TRT Spikeri Ayfer Durak, TRT Baş Teknisyeni Ahmet Engin, Baş Kameraman Mazlum Demirbağ, Prodüktör Ebru Çakırkaya, Yapım ve Yayın Elemanı Ömer Faruk Günel, Baş Montajcı Nuri Leblebici tarafından gerçekleştirildi.
 
Çalıştayın ardından “Son Kabileler” adlı belgesel gösterimi gerçekleşti. 28 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlikte kamera, kurgu, ışık, spikerlik konularında TRT’nin uzman kadrosu ile buluşacak iletişim öğrencileri, teorik sunumların yanı sıra uygulamalı atölye çalışmalarına da katılacak.


Kaynak: Haber Merkezi