Gündem

Turizmcilerin 'Troia Yılı' çabası (VİDEO)

2018 Yılının Troia yılı olması yolunda büyük çaba sarf eden turizmciler, planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Son bir yıldır yoğunlaşan terör olaylarını nedeni ile can çekişen turizmi canlandırmak ve Çanakkale’ye turist çekmek için uluslararasına hitap edecek Projeleri geliştirmeye başlayan Çanakkaleli turizmciler bu kez de hem dünyada hem de Çanakkale’de iyi bilinen, 1998'de UNESCO 'Dünya Kültür Mirası Listesine seçilen Troia’yı öne çıkardı.1998 yılında Dünya Kültür Mirası Listesine seçilen Troia’nın 20. Yılı olan 2018’in Troia yılı ilan edilmesi için çalışmaları kamuoyu ile paylaşan turizmciler bu yılın turizm için büyük sıçrama olacağını söyledi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, ÇTSO Yönetim kurulu sayman üyesisi Mustafa Kansu, Yönetim kurulu üyeleri Emin Bacak ve Fatih İş, .ÇTSO Meclis Başkan yardımcısı ve Turizm komitesi üyesi Turgay Kılıç, ÇTSO Turizm komitesi ve meclis üyeleri Kemal Pazarbaşı, Armağan Aydeğer, Ahmet Çelik,  Adem Biçer katılım sağladı.

ÇTSO Turizm komitesi ve Meclis Üyesi Armağan Aydeğer tarafından gerçekleştirilen sunumda 2018 Troia Yılı ilanı ile ilgili nedenler, önemi, yol haritası ile ilgili Bbilgilendirme yapıldı.