Gündem

Çanakkale bir değerini kaybetti

Çanakkale’de tanınmış ve sevilen isimlerden, Enver Enginar hayatını kaybetti.

Çanakkale, bilgisayar sektöründe önemli bir ismi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Kentin tanınmış ve sevilen isimlerinden biri olan Enver Enginar, yaşamını yitirdi. ÇA-BİL Bilgisayar firmasının kurucusu olan Enginar, Çanakkale ve çevresinde birçok kurum ve işletmenin bilgisayar sistemlerini kuran, bakımını yapan ve bölgede bilgisayar eğitimi vermeye öncülük eden bir isimdi.

Enver Enginar, amansız bir hastalığa yakalanarak aramızdan ayrıldı. Vefat haberi, Çanakkale'de büyük bir üzüntüyle karşılandı. Enginar'ın vefatı, kentte adeta bir yas havası oluşturdu. Yakınları, dostları ve meslektaşları, Enginar'ı sosyal medyadan yayımladıkları taziye mesajlarıyla andılar.

Enginar'ın cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Çanakkale kent merkezinde bulunan Şehitler Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Ardından, Enginar eski şehir mezarlığına defnedilecek.

Çanakkale'nin bilgisayar sektöründeki öncü isimlerinden biri olan Enver Enginar'ın vefatı, kentte büyük bir boşluğun hissedilmesine neden oldu. Kendisi, hem iş dünyasında hem de sosyal yaşamda önemli izler bıraktı.