Gündem

Çanakkaleliler kan vermek için Kızılay'a koştu

Türkiye genelinde kan stokunun azalması nedeniyle Kızılay tarafından başlatılan seferberlik çağrısına Çanakkaleliler ilgi gösterdi. Kızılay'a koşan vatandaşlar kan vermek için sıraya girdi.

Yetkililer, gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek vatandaşlara teşekkür etti. Türkiye'de 40 bin ünite olması gereken kan stoku 20 bin ünitenin altına düşünce Kızılay Genel Merkezi tarafından seferberlik ilan edildi. Kızılay kan bağışı yapılması için destek istedi. Türkiye'de kan stokları kırmızı çizgi olan 20 bin ünitenin altına düştü. Kızılay'da alarm seviyesi kırmızıya çıkartıldı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabı üzerinden çağrı yaptı. O çağrıda, "kan stoklarımız yetersizdir, kan bağış desteği bekliyoruz" dedi. Türkiye geneli olduğu gibi Çanakkaleliler de çağrı yanıtsız kalmadı. Bir çok gönüllü harekete geçti.

Kan çağrısına Çanakkaleliler büyük ilgi gösterdi. Çağrı üzerine çok sayıda gönüllü vatandaşlar Kızılay Sokak'ta bulunan Kızılay Binası'ndaki kan merkezine giderek kan vermek istedi. Kuyruk oluşturan vatandaşlar kan verme sırasının kendilerine gelmesini bekledi. Görevliler tarafından kanları alınan vatandaşlar, sosyal medya ve haberlerde kan stokunun azaldığını öğrendikten sonra geldiklerini söyledi.

ONLARLA KURUR DUYUYORUZ
Vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Mehmet Kaplan, "Gösterilen ilgiden dolayı bağışçılarımızın hassasiyeti çok mutluluk verici . Onlarla gurur duyuyoruz." dedi. Kan stokunun azalmasının ana nedeninin çetin kış şartları olduğu belirtiliyor. Türkiye genelinde kan bağışı alınan 250 noktaya ulaşımda mobilize olma sıkıntısı nedeniyle bağış oranı düşüyor. Hayati önem taşıyan kanın 1 ünitesi 3 kişiye hayat veriyor. Kan ihtiyacının karşılanmasının tek yolunun gönüllü yapılan kan bağışları, bu stokların 40 bin ünite olması gerekiyor. Bir gün herkese lazım olabilecek olan bu hayati ihtiyaca yönelik başlatılan kampanyaya daha çok bağışçı bekleniyor.