Gündem

Gerçeğini aratmayan tatbikat

Kepez Limanı’nda yıllık ISPS Kod (Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği Kodu) yıllık tatbikatı ile acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

Terör eylemine yönelik tatbikatta, Kepez Limanı’nda tahliye yapılmakta olan yük gemisinden ayrılan 3 gemi personelinin gemi acente aracına şüpheli paket yerleştirdi. Liman sahasını kontrol altına almak isteyen şüphelilerin acente memurunu rehin alması üzerine Özel Harekat ekipleri denizden gemiye operasyon düzenleyerek 3 teröristi etkisiz hale getirip rehineyi kurtardılar.
 
Film sahnelerini aratmayan tatbikatta teröristlerin araca yerleştirdikleri bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucunda araçta ve gemide çıkan yangın karadan itfaiye ekipleri, denizden de Kurtarma-4 römorköründen edilen müdahaleyle söndürüldü.Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata İl Emniyet Müdürü Celal Sel’de iştirak etti. Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatın Vali Yardımcısı Eskioğlu, tüm katılımcılara teşekkür etti.
 
Tatbikata, Çanakkale Liman Başkanlığı 3 personel, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı 5 personel ve 1 bot, Özel Harekat Şube Müdürlüğü 18 personel, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü 8 personel ve 1 polis aracı, Çanakkale Gümrük Müdürlüğü 8 personel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Çanakkale Müdürlüğü 9 personel, 1 römorkör ve KEGM botu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bomba İmha Müdürlükleri 10 personel ve 3 araç, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü 3 personel ve 1 ambulans, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 1 personel, Çanakkale Liman İşletmesi de Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Evren Beceren'in koordinesinde 1 güvenlik amiri, 15 özel güvenlik personeli ve 1 gemiyle katıldı.