Gündem

Borsa Başkanı Kaya Üzen Ankara’da Temaslarda Bulundu

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu’nu ve AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile bir araya geldi. 

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu’nu ve AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile bir araya geldi.   Ankara’da  TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu’nu ziyaret eden Borsa Başkanı Kaya Üzen,  Ekonomideki son dönem gelişmeler, piyasalarda oluşan yeni talepler ve üyelerin, Çanakkaleli işadamlarının istekleri hakkında Hisarcıklıoğlu’na bilgiler verdi. Kaya Üzen “verimli, faydalı ve kapsamlı “ bir görüşme olduğunu ifade etti.
Ülkemiz özel sektörünün en güçlü ve en büyük sivil toplum kuruluşu olan TOBB ile yapılan görüşmelerden alınan sonuç ve taleplerin devlet nezdinde çok titizlikle takip edildiğini ifade eden Kaya Üzen “gerek projelerimiz gerekse üyelerimizin sorunlarına kısa sürede çözüm bulmak için Birliğimiz Başkanı ve yetkilileri gereken özeni ve desteği vermektedirler. Bu nedenle bizim Sayın Başkan ile görüşmemiz çok önemli bir lobi etkisi oluşturmaktadır. Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğüm İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş. Sınır Kapısı çalışmaları ve hâlihazırda yapımı devam eden ve haziran ayı içerisinde bitirilmesi planlanan sınır kapısındaki Tır Parkı’na ilişkin Sayın Başkanımıza bilgilendirme bulundum. İhracatımıza yönelik çalışan TIR’larımız için antrepo depolarının yanında çok geniş bir park yaptırıyoruz. Kısa sürede devreye alınacak. İhracat işlemlerinin kolaylaştırılması açısından önemli bir adım. Bu parkın kısa sürede hizmete alınması Sınır Kapımız için önemli bir hizmet olacak” dedi.
Görüşmelerimiz Olumlu ve Verimli Oldu
Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen “Diğer yandan ilimiz ekonomisinin gelişmesi, altyapısı ile ilgili de birçok talebimiz var. Boğaz Köprümüz sonrasında yepyeni bir döneme girdik. Çok hızlı ve yoğun bir dönüşüm gelişim dönemine girdik. İhracatımız yaklaşık 235 Milyar Dolara geldi ve her ay yeni bir rekor kırılıyor. Körfez ülkelerinde ve Ukrayna’da yaşanan zorluklara rağmen ihracatımız çok hızlı gelişiyor. Çanakkale bu anlamda hem önemli bir kapı hem de üs haline gelmeye başladı. Borsa olarak bizler Çanakkale’nin bu gelişme ve ilerlemeyi yakalayabilmesi, artan bir ivme ile ilimiz ekonomisine destek verilmesi için her türlü fedakârlığı ve desteği vermeyi hazır olduğumuzu ifade ettik.  Görüşmelerimiz çok olumlu ve verimli oldu. Kısa sürede çok hızlı yol alacağımıza inanıyorum. Sayın Başkan’a ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Borsa Başkanı Kaya Üzen’e projelere ilişkin sunumu ve ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirterek, iyi dileklerini paylaştı.
Başkan Kaya Üzen’in Ankara’daki bir Başka  Durağı ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Oldu. Üzen, burada da AK Parti Gerup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile bir araya geldi.  Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ı makamında ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette Çanakkale ve ülke ekonomisi hakkında istişarelerde bulunuldu. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, “Çanakkale’nin tarımsal gelişiminin ve yatırımlarının temelinde çok farklı faktörler vardır. Bunlardan en önemlileri Avrupa ülkelerine yakınlık, geniş tarım üretim alanlarının varlığı, hem Türkiye hem de dünya çapında bilinen birçok tarımsal ürüne sahip olması Çanakkale’yi Ülkemizin tarımsal üretiminin merkezlerinden biri haline getirmiştir. Bu düşüncelerden hareketle; tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörü ile ilgili İlimizde yapılan vizyon projelerle birlikte, İlimizin tarımda Marka Şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediği düşüncesindeyiz. Çanakkale son yıllardaki makro yatırımlarla bu değerlerimize değer katacak bir il haline geldi. Bu yatırımlar Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayacak olan önemli gelişme yollarından biri olan, İlimiz hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak dev ölçekli bir ulaşım ve altyapı yatırımı olan 1915 Çanakkale Köprüsü, bu köprü üzerinden satacağımız ürünlerimizi üreteceğimiz Ezine Gıda İhtisas OSB ve bu ürünlerimize marka, inovasyon kazandıracağımız Teknokentimiz. Ayrıca bağlantı yollarımız tamamlandığında lojistik merkezi haline gelecek olan Çan ilçemizde kurulması planlanan Karma OSB’miz, jeotermal kaynaklarımızı kullanacağımız Ayvacık Seracılık OSB ve Küçükbaş Hayvancılık OSBleri tamamlandığında Çanakkale'mizin markalaşmış ve markalaşma potansiyeli yüksek olan tarımsal ve hayvansal ürünleri, ülkemize ve yurt dışı pazarına daha hızlı, daha taze ulaşacak. Böylelikle üyelerimiz rekabet avantajı elde edecekler. Çanakkale'mizin ihracatı da katlanarak artacaktır. Çanakkale iş dünyası olarak sizlerle birlikte bugüne kadar olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. İş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından olan aranan eleman ihtiyacının giderilmesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde ilimize yapılacak olan üç okul’un müjdesini verdiniz. Milli Eğitim Bakanlığı’mız tarafından şehrimize yapılacak 3 yeni okul yatırımının programa alındığını memnuniyetle öğrendik. Özellikle iş dünyamızın aranan eleman problemini giderecek Mesleki ve Teknik liselerimizi çok önemsiyoruz” dedi.
 Haber Merkezi