Gündem

Resul Demirbaş ve yönetimi güven tazeledi

Türk Eğitim- Sen Çanakkale şube 7. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz haftasonu yapıldı. Resul Demirbaş ve yönetimi güven tazeledi.

Türk Eğitim- Sen Çanakkale şube 7. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz haftasonu yapıldı. Resul Demirbaş ve yönetimi güven tazeledi.
 
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş kongre sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi; İlkeli ve onurlu duruşun adresi, hak arama mücadelesinin cesur sesi, eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi, her durum ve koşulda sadece doğruları söyleyen, milli sivil toplum kuruluşudur. Hep birlikte daha güçlü bir sendika atmosferi oluşturarak, hak mücadelemizde emin adımlarla ilerleyeceğiz. Türk Eğitim-Sen’in 29 yıllık temiz ve onurlu mücadelesi bundan sonraki süreçte de, daha gür bir sesle ve anlayışıyla çözümler üretmeye devam edecektir.   Çanakkale şubesi olarak 2014 yılında görevi devraldığımızda tüm ekiplerimizle ‘gidilmedik yer bizim değildir’ anlayışı ile hareket edip,  okul okul,  köy köy gezip her cana dokunduk. Çok zor şartlarda 4 yıl sonunda, 1340 olan üye sayımızı 2017 de,  2000 üyeye, 2021 ‘de  ise  2400’e taşıdık.  Türkiye genelinde,  il bazında yetkiyi alan iki şubeden biri olduk. Bizlere destek olan her cana şükranlarımı sunuyorum. Yönetim kurulumuz, ilçe başkanlarımız, üniversite temsilciliğimiz, işyeri temsilcilerimiz, disiplin ve denetleme kurulumuz, delegelerimiz, kadın komisyonumuz, engelsiz komisyonumuz ve üyelerimizle el ele vererek, kutsal bayrağı ötelere, ötelerin de ötelerine taşıyacağız. Üstad, Nihal Atsız’ın ortaya koyduğu ‘yufka yüreklilerle çetin yolların aşılamayacağı ve Ölüm tasından içilip, ileriye atıldıktan sonra geri dönülmeyeceği’ şuuruyla hak bildiğimiz yolda, hız kesmeden, her gün biraz daha güçlenerek yürüyeceğiz. Kongremizin eğitim camiamıza, Türk Eğitim-Sen camiasına hayırlı olmasını temenni ediyor, hak ve hukuk mücadelesinde, ‘insanların hayırlısı insanlara faydalı olandır’ diyerek, haksızlık karşısında susmayacağımıza, Türk milletine ve eğitim camiasına hizmet edeceğimize, kimsesizin kimsesi olacağımıza yemin ederiz. Bu duygularla Çanakkale Türk Eğitim-Sen camiasına tekrar teşekkür eder;  demokratik olgunluğun ve katılımcılığın en güzel örneklerini sergileyen sendikamızın, geleceğine güç katmasını temenni ediyor, bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”
 
Haber Merkezi