Gündem

Marmara Denizini tehdit eden deniz salyası Çanakkale’de masaya yatırıldı! MÜSİLAJLA ‘BİRLİKTE’ MÜCADELE

Marmara Denizi’nde Çanakkale Boğazı ve sahillerinin de yer aldığı büyük alanı kaplayan müsilajın (deniz salyası) yoğunluğuna azaltılmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Marmara Denizi’nde Çanakkale Boğazı ve sahillerinin de yer aldığı büyük alanı kaplayan müsilajın (deniz salyası) yoğunluğuna azaltılmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Bu kapsamda kent yöneticileri geniş katılımlı toplantıda konuyu enine boyuna masaya yatırdı.

Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaj sorununa karşı Çanakkale Onsekiz mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi Troya Kültür Merkezinde Vali İlhami Aktaş başkanlığında ‘Çanakkale İli Müsilaj Koordinasyon Kurul Toplantısı’ yapıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ile kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve ilgililerin yer aldığı toplantıda, il genelinde müsilaja karşı yürütülen çalışmalar ele alındı. Şuana kadar yapılan temizlik ve yoğunluğu son durumu konuşuldu. Toplantıdan Marmara Deniz Eylem Planı çerçevesinde birlikte mücadeleye devam kararı çıktı. Deniz salyasına karşı izlenecek yol haritası ve yapılacak aktivitelerin görüşüldüğü toplantının detaylarını yarın gazetemizde okuyabilirsiniz.