Gündem

Çanakkale’de 18 ByLock gözaltısı! (TIKLA İZLE)

Çanakkale polisi, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamındaki operasyonda, örgüt arasındaki şifreli yazışma programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen 18 kişiyi gözaltına aldı, 7 kişinin aranıyor.


Çanakkale polisi, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, örgütün kendi arasındaki şifreli yazışma programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen 18 kişi yakalandı, 7 kişinin aranmasına ise devam ediliyor.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah çeşitli adreslere ByLock operasyonu düzenledi. FETÖ mensuplarının kendi aralarında şifreli yazıştığı ByLock kullandıkları tespit edilen 18 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında doktor, astsubay, öğretmen ve özel eğitim kurumları ile özel şirketlerde çalışan kişiler yer aldı. Polis, ByLock kullandığı belirlenen 7 kişiyi daha arıyor.

Yakalanan 18 şüpheli ise sağlık raporu alınmak üzere Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Ardından da sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mustafa SUİÇMEZ