Gündem

“Sağlık çalışanlarımızın hayatını kaybetmesini istemiyoruz” (VİDEO)

Koronavirüs salgını sonrasında risk altında çalışmalarına devam ederek, hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Çanakkale Dişhekimleri Odası, açıklamalarda da bulundu.

Koronavirüs salgını sonrasında risk altında çalışmalarına devam ederek, hayatını kaybeden sağlık çalışanları adına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Çanakkale Dişhekimleri Odası, açıklamada da bulunarak, tedbirsizlik, ihmal ve yanlış planlama sebebiyle daha fazla sağlık çalışanının hayatını kaybetmesini istemediklerinin vurgunu yaptı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen saygı duruşu töreninde birçok sağlık çalışanı hazır bulundu. Tüm illerde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen törende Atatürk büstüne çelenk sunumu gerçekleştirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Sosyal mesafenin dikkat edildiği törende konuşma yapan Çanakkale Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Süleyman Sami Doğangün, “Türk Dişhekimleri Birliği ve Türk Tabipler Birliği, sağlık meslek kuruluşları ile birlikte eş zamanlı olarak saygı duruşunda bulunduk.  Koronavirüs pandemisinde gelinen son durumda, suç vatandaşa, yük hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkıldı. Sadece hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor. Resmi rakamlara göre her gün 50 vatandaşımız önlenebilir hastalık olan Koronavirüs nedeni ile hayatını kaybediyor. Koronavirüs sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz.  Sağlık Bakanlığının bütün sağlık meslek odaları, sağlık sendikası ve dernekleri ile birlikte Koronavirüs işbirliği ve ortak çalışma meclisi oluşturulmasını talep ediyoruz.  Tedbirsizlik, ihmal ve yanlış planlama sebebiyle daha fazla sağlık çalışanlarımızın hayatını kaybetmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
“DİŞ HEKİMLERİNDEN DOLAYI YAYILAN BİR VAKA YOKTUR”
Süreçle ilgili bilgi de paylaşan Doğangün, “Süreci en başından beri ele alırsak öncelikle hepimizin bilmediği bir hastalıktı ve tüm dünyada bir anda yayıldı. Pandemi süreci başında özellikle diş hekimleri, kendi ekipmanlarını bulmakta zorluk çekti. Bütün toplum gibi biz de eldivenimizi, maskemizi tedarik etmekte baya zorlandık.  Daha sonra piyasada yavaş yavaş bunları bulmaya başladık.  Ama bütün bunlara rağmen kısa bir süre haricinde bütün diş hekimleri muayenehanelerinde hizmet vermeye devam etti.  Şu ana kadar da sıkıntı yaşayan kimse yok. Ülkenin ağız sağlığı problemini özellikle muayenehanelerde vermeye devam ediyoruz.  Zor bir süreç ve hepimizin dikkat etmesi gereken bir durum.   Ama diş hekimleri mesleki olarak enfeksiyon kontrolünü yapan en iyi gruptur.  Biz meslek hayatımız boyunca, eğitimimizden gelen özellikler ile korunmayı çok iyi biliyoruz.  Şu ana kadar diş hekimlerinden dolayı yayılan bir vaka yoktur.   Bundan sonra da tedbirlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.
 
Sevi Gözay UĞURLU