Gündem

Feribot Kuyruğunda Kavga

Tatil dönüşü yoğunluğunun devam ettiği Çanakkale’de, Gökçeada ve Kabatepe arasında haksız rekabet olduğu iddiası gün yüzüne çıktı.

Ortaya atılan iddiaya göre Gökçeada ve Kabatepe arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım iki büyük gemi ile vatandaşları mağdur etmemek için saatsiz olarak sefer düzenlerken yine aynı hatta hizmet veren başka bir şirketin sefer saati olmamasına rağmen araç kuyruğuna giren vatandaşları kendi feribotlarına yönlendiriyor.
 
Yine aynı şirket çalışanlarının da yanlış yönlendirdiklerini anlayan ve geri dönmek isteyen yolculara da izin vermedikleri, gemiye binmek için sıraya giren vatandaşların böylece kendi yerlerini de kaybettiği, tekrar sıranın en sonuna geçme zorunda kalarak mağduriyet yaşadıkları öğrenildi.
 
Tatil sonrası araç kuyrukları ile gündeme gelen Çanakkale’de sadece Anadolu’dan Avrupa’ya geçişler değil Gökçeada ve Bozcaada’dan da ana karaya dönüşlerde çileli. Bozcaada’dan ana karaya dönüşlerde rezervasyon sistemi hayata geçirilerek vatandaşların mağduriyeti bir nebze olsun giderilmişti.
 
Ana karaya dönüş konusunda en çok sıkıntının yaşandığı Gökçeada’da ise dün ortaya atılan bir iddia gözlerin Gökçeada – Kabatepe hattına çevrilmesine neden oldu.
 
İddiaya göre adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, iki büyük gemiyle saatsiz seferler düzenlerken aynı hatta hizmet veren başka bir şirket personeli sefer saati olmamasına rağmen GESTAŞ kuyruğundan araçları yanlış yönlendirerek yoğun olan dönüş yolunda yolculara mağduriyet yaşatıyor.
 
İskelede gemisi olmamasına rağmen feribot sırasındaki araçları, sefer varmış gibi yönlendiren şirket çalışanlarının yanlış yönlendirdiklerini anlayan ve geri dönmek isteyen yolculara da izin vermedikleri öğrenildi.  Gemiye binmek için sıraya giren vatandaşların böylece kendi yerlerini de kaybettiği, tekrar sıranın en sonuna geçme zorunda kalarak mağduriyet yaşadıkları bildirildi. Yaşanan benzer olayda, şirket çalışanının yanlış yönlendirdiği bir yolcu, iskeleden geri çıkmak isteyince şirket çalışanları buna izin vermedi. Yolcu ile şirket çalışanları arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Jandarmanın müdahalesiyle olay daha da büyümeden önlendi.
 
Özel şirketin bu tarz hareketlerinden bir hayli rahatsız olan vatandaşlar en kısa sürede bu duruma son verilmesi gerektiğini ifade ederek bu durumun Gökçeada gibi bir bölgeyi olumsuz etkilediğini savundu.