Gündem

Bakan Eroğlu, 274 milyon TL değerindeki 11 Tesisin temeli ile 2 tesisin açılışının yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale Valiliği ile AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Cumhuriyet meydanında 274 milyon TL değerindeki 11 tesisin temelini attı.

Cumhuriyet meydanındaki açılış törenine Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Mithat Kemal Algül, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Çanakkale’de 13 dev tesisisin temelini atma ve açılışını gerçekleştirmek için bulunduklarını söyledi. 274 Milyon TL’lik bir yatırımdan bahseden Bakan Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Gördüğünüz gibi bu da 274 milyon TL. eski para ile 274 Trilyon. Çokal Barajı Tekirdağ’da Gelibolu Yarımadasındaki bütün köyleri, ilçeleri su verecek. Aynı zamanda Evreşe ve Kavak ovasının bütün verimli topraklarını sulayacak olan muhteşem bir baraj. İnşallah bu tesislerin temelini atacağız. Bitiş tarihi ve saatini de sizin önünüzde Müteahhitle pazarlık ederek imzalayacağız. Ayvacık-Çamköy barajının ve sulamasının temelini atacağız. Biga Güngendere baraj ve sulamasının temelini atacağız. Lapseki’de Balcılar barajı ve sulamasının temelini atacağız. Biga Gümüşçay Beldesi Hoşap Çayı ıslahının açılışını yapacağız. Bunlar Çanakkale için elzem olan dev yatırımlar. Bir de ‘Çanakkale’ye gelirken müjde getirmeden olmaz’ dedim. Heybemiz dolu geldik. Bugün heybemizde 32 müjde ile geldik. 32 müjde 351 milyon TL. geçen geldiğimde 38 müjde verdim. 617 milyon TL. bu seferde 32 müjde 351 milyon TL. topladığımızda iki buçuk yılda 70 tane müjde vermişim. Toplamda 968 milyon TL. yani yaklaşık 1 Milyar, eski parayla 1 Katrilyon’luk hizmet getirdik. İnşallah bunları yapacağız”
Konuşmasının ardından Bakan Veysel Eroğlu, protokol üyeleri ile 274 milyon TL değerindeki 11 tesisin temelini attı ve 2 tesisin açılışını yaptı. Toplu temel atma ve açılış merasimi töreni orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve orköy kredi sertifikaları dağıtım töreni ile sona erdi.
Meydandaki programın ardından Bakan Veysel Eroğlu, beraberindekiler ile iskele meydanındaki demokrasi nöbetinde vatandaşlar ile buluştu.