Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı erkek gündemi değerlendirdi (VİDEO)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek, güncel gelişmeleri değerlendirdi.

 
 
İl Başkanlığındaki toplantıda;  CHP Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık,  Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan ve partililer yer aldı. İzmir’deki yangın ve Çanakkale’de Kirazlı bölgesindeki maden faaliyetlerine yönelik görüş bildiren Erkek, Ak Parti’ye yönelik eleştirilerde bulundu.  Erkek, “AK Parti 17 yıllık tek başına iktidarın muhasebesini yapmak zorunda. Çünkü 17 yıl tek başına ülkeyi yönettiler. Memlekette ne adalet kaldı, ne de kalkınma. Bugün içlerinden bazı milletvekilleri ‘artık AK Parti kapatılmalı ve yeni bir parti kurulmalıdır’ diyor. Her halde bütün günahlarını partiye yıkıp yine bir gömlek değiştirme sürecine giriyorlar” dedi.
 
Üç ildeki belediyelerde başkanların görevden alınmasıyla ilgili konuşan Erkek şu sözleri sarf etti; “17 yıl sonunda geldiğimiz noktada bugün seçilmiş belediye başkanlarını da görevden alıyorlar. Ahmet Davutoğlu seçilmiş bir başbakan olarak ettirildiğinde, Cumhuriyet Halk Partisi olarak savunduk. Ak Partili seçilmiş belediye başkanları zorla istifa ettirtildiğinde biz tavır koyduk.  Sonra dediler ki ‘onlar FETÖ ile iltisaklıydı’ dediler ama haklarında bir tek soruşturma açmadılar. FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olduğunu söylediğiniz belediye başkanlarını niçin yargıya teslim etmediniz? Niçin haklarında bir tek soruşturma dahi yok. Bugün PKK Terör örgütü ile iltisaklandırdığınız belediye başkanları hakkında soruşturmalar var. 31 Mart’ta aday yaptığınız, yani demokratik bir ülkede yaşayan kanunlarına göre aday olan insanlar seçimleri kazandılar ama mazbatalarını vermediniz.  Son 10 yılda Türkiye AK Parti İktidarında demokrasiden ve hukuktan hızla uzaklaştı. Seçilmiş belediye başkanlarına mazbatalarını vermediğiniz gibi İstanbul seçimlerini de iptal ettiniz. Şimdi seçilmiş belediye başkanlarını, seçimden önce var olan soruşturmalar sebebi ile o soruşturmalara atıf yaparak görevden alıyorsunuz. Bu hukuk dışıdır, seçmen iradesini gasp etmek demektir.  Ne diyordu AK Parti Genel Başkanı? ‘Demokrasilerde bu işin namusu sandıktır. Sandık sonuçları her siyasi parti için bağlayıcıdır’. Terör değirmenine su taşıyorlar. Bu hukuksuz uygulamalar terörün ekmeğine yağ sürmektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak adalet temelinde vicdan siyaseti yapmaya devam edeceğiz.  Bizim mücadelemiz demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelesi. Demokratik yollarla, seçim kanunları uyarınca seçimlere girmeye hak kazananmış ve seçmen iradesi ile belediye başkanı seçilmiş kişileri, seçim öncesi var olan soruşturmalara atıf yaparak görevden alma seçmen iradesinin gaspıdır. Niçin aday yaptınız bu insanları? Seçme ve seçilme hakkı Anayasada güvence altına alınan bir haktır. Seçmen iradesi keyfi uygulamalara heba edilmeyecek kadar önemli ve kutsaldır. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, atanmış bir bakan olarak seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıyor. 31 Mart seçimlerin önce ne yaptı Süleyman Soylu, Türkiye’de il il gibi gezip belediye başkan adayı gibi çalıştı. Gittiği yerlerdeki diğer partilerin adaylarına saldırdı. Şimdi her halde sandıkta yenemediği belediye başkan adaylarını, merkezi idarenin yerel idare üzerindeki vesayetini kötüye kullanarak görevden alıyor. Maalesef Türkiye’ye büyük bir darbe daha vuruyorlar. Bu demokrasiye darbedir. Artık Ak Partiden adındaki adaleti beklemek, kalkınmayı beklemek mümkün değildir” dedi.
 
vatandaş seçim derdinde değil geçim derdinde
Basın mensuplarının olası bir erken seçim ile ilgili sorusuna erkek şu yanıtı verdi; “Biz erken seçime hazırız. Çok uzun yıllardır partimiz tüm organları ile hazırlıklarını ve çalışmalarını sürdürüyor.   Çok ağır bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Bugün 1 kilo çayın kilosu 36 lira. Çalışmak isteyen her dört gençten biri iş bulamıyor. Evine, çocuklarına ekmek götüremedikleri için işsiz babalar yaşamına son veriyor. Bu olaylar hemen her hafta yaşanıyor bu memlekette. Bu sistemle Türkiye gidemez, sorunları daha da ağırlaştırır. Tek adam rejimleri krizleri çözemez, artırır. Erken seçim iktidarın elinde olan bir şeydir. Erkek seçim kararı için parlamentoda 360 vekil gerekir. Sonuçta bir kişi karar verecek ona da. Erdoğan isterse erken seçime gideceğiz. Ama bizim derdimiz bu değil. Bizim derdimiz demokrasi mücadelesi, adalet mücadelesi. Vatandaş seçim derdinde değil geçim derdinde. Biz daha Ağustos 2018’de CHP olarak ekonomik krizin derinleşeceğini görerek, 13 maddelik paket hazırlayıp sunduk hükümete, yapılması gerekenlerle ilgili. Bir maddesini bile dikkate almadılar. Bu zihniyet Türkiye’yi yönetemez. Türkiye çok büyük, çok güçlü bir ülke. Artık bu tek adam rejimiyle, bu anlayışla Türkiye’nin yönetilmesi mümkün değil. Biz Türkiye’nin her sorunuyla ilgili çözüm önerilerimiz sunuyoruz. Türkiye bu süreçten nasıl çıkar; en başta hukuk devleti ve üretimle çıkar. Türkiye bugün üretmiyor.”
 
İsmail ŞEN