Gündem

Çanakkale Bisiklet Festivali’nde pedallar Troya’ya! (VİDEO)

İki gün sürecek ve Troya Etabı ile Gelibolu Etabı olarak iki etapta gerçekleşecek olan Kale Çanakkale Bisiklet Festivali’nin Troya Etabı, Vali Orhan Tavlı’nın katılımları ile başlayarak, Türkiye’nin dört bir yanından gelen bisikletliler Troya’ya doğru yola çıktı.

Başlangıç çizgisinin Troya Park AVM’de yer aldığı üçüncü Çanakkale Kale Bisiklet Festivali’nin ilk etabı olan Troya Etabı, bin 500 bisikletlinin katılımı ile gerçekleşti. Bisikletliler start almadan önce alana Vali Orhan Tavlı, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Çanakkale Körfez YTK Başkanı Ahmet Çelik katıldı.
Festivalden bir gün önce Troya Park AVM’nin önünde kurulan akreditasyon stantlarında numaralarını alarak kayıtlarını tamamlayan bisikletliler, sahada yerini aldı.
Start almadan önce saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra festivalin önemine dikkat çekici bir konuşma gerçekleştiren Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, “saygıdeğer doğaseverler, bisiklet severler; Çanakkale’mize hoş geldiniz, şerefler verdiniz.  Hedefimiz Troya Müzesi. Troya’ya selamlar, iyi sürüşler diliyorum. Kolay gelsin hepinize” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise, “Çok kıymetli yarışçı kardeşlerimiz, sporseverlerimiz; öncelikle Çanakkale’ye hoş geldiniz. Çanakkale’de Troya bir dünya mirası. Eminim ki, gittiğiniz illerde Çanakkale’yi çok güzel tanıtacaksınız. Her yıl bu güzel yarışa sizleri bekliyoruz. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ondan geriye sayan yarışmacılara start verildi. Bisikletliler, Vali Orhan Tavlı ve Jülide İskenderoğlu’nun bulunduğu platforma el sallayarak rotalarına başladılar. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bisikletliler, şehirlerinin isimlerini söyleyerek, kültür zenginliğini gözler önüne serdiler.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN