Kış günlerinin vazgeçilmeyen parçalarından biri de yün kazaklardır.

Rengarenk kazakları giyerken demode ve olduğumuzdan daha kilolu görünmememiz gerekmektedir. Yün kazak giymenin bir kaç püf noktası vardır.
Birkaç püf noktasıyla yün kazaklarımızı doğru kullanarak kışın rahat şıklığını üzerimizde yakalayabiliriz.
Kazağımızın rengi; ten rengimiz ve saçımızla uyumlu olmalıdır. Kısa yün kazaklar için kot pantolonlar ve kısa botlar uyumlu bir görüntü oluşturmaktadır. Hacimli kazakların üstüne uzun kolyeler ve sallanan küpeler tercih edilmemelidir. Fazla hareketli bir görüntü; demode bir hava yanısıtır. Küçük inci küpeler, tasma modelindeki metal kolyeler tercih edilebilmektedir.
Uzun yün kazaklarla renkli taytlar giyebiliriz. Çok canlı bir renge sahip kazak için ise siyah taytlarla toprak tonlarındaki uzun çizmeler güzel ikili oluşturmaktadır. Uzun kolyeler yerine kısa tasma modeller, zincir bileklikler ve sallanmayan mat renkli küpeler tercih edilebilmektedir Uzun kazaklar tek başlarına dış kıyafeti olarak da kullanılabileceği için bunlarla uyumlu çantalar da seçilebilir. Uzun yün kazakların salaş görüntüsü yeterli olacağı için böyle bir parçayla dökümlü çanta kullanmak risklidir. Kalıplı, mat ve kazakla benzer renk tonuna sahip olmayan, vücudumuzun daha fazla alt bölümündeki renklerle uyumlu çantalar tercih edilmelidir.
Alerji riskini önlemek için kazağın altından görünmeyen ten rengi pamuklu içlikler giyilebilir. Uzun kollu olmaları; alerji riskini tümüyle ortadan kaldırır.