Çok meşhur bir şey vardır, bilirsiniz hayatımızda ne ekerseniz onu biçersiniz nasıl bir yaşam sürerseniz sonuçları öyle olur.

Onun için siz nasıl düşünürseniz etkileri yaşamlarınızda öyle olur işte tam da bundan dolayı, hayatımızın temelinde yer alan yaşamımızın merkezi öznemiz bizizdir. Dolayısı ile, hayatımı ile ilgili kararlar verirken unutmayalım bunun yaşamımıza doğrudan etkileri olacaktır. Basit bir şeydir neden sonuç ya da etki- tepki meselesi diyebiliriz.  

Buna benzer bir durumu Fleishman durumu çok güzel özetlemiş: "Dünyanın size iyi davranmadığını düşünüyor musunuz, dünyaya karşı tutumunuz mükemmelse mükemmel sonuçlar alacaksınız. Dünyayla ilgili şöyle böyle hissediyorsanız bu dünyadan alacağınız karşılık ortalama olacaktır. Dünyayla ilgili olumsuz duygular beslerseniz, yaşamdan yalnız olumsuz yanıtlar aldığınızı hissedeceksiniz." eğer olumlu düşünme yöntemimizi oluşturabilirsek evren de bize aynı olumlu yanıtlarla gelecektir. Dünyanın size asla iyi davranmadığını, tüm kötü şeylerin sizi bulacağını, hiçbir şeye değer olmadığınızı düşünüyorsanız yaşam sunduğunuz bu durumu size geri verecektir. Ve tam da bu yansıttığınızı olumsuz şekilde yaşayacaksınız. Yeni yıl yeni umutlar ve yeni kararlar demek. Değişim kişinin kendisinden başlar. Hadi gelin bu sene dünyaya pozitif duygular gönderelim ve iyi hislerle karşılık alalım. Olumlu düşünme adımları 2022 için hedefimiz olsun.