Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Biga Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede eğitim alanındaki ihtiyaçları karşılamak için önemli bir adım attı.
 
Biga Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ihtiyaç sahibi öğrencilere toplamda 600 bin TL'lik kırtasiye desteği ödemesi gerçekleştirdi.Biga Kaymakamı Erdinç Dolu başkanlığında düzenlenen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısı, Kaymakamlık Makamı toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantı, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye desteği ödemelerini ele almanın yanı sıra 49 ihtiyaç sahibi vatandaşın dosyalarının incelenip karara bağlanması amacıyla düzenlendi. İhtiyaç sahibi öğrencilere sağlanan kırtasiye desteği, ailelerin eğitim masraflarını hafifletmeye yönelik büyük bir katkı oldu.
 
Kaymakam Erdinç Dolu, toplantıda yapılan yardımların önemine vurgu yaparak, eğitimin toplumsal kalkınma için temel bir unsur olduğunu ve her öğrencinin eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bu tür yardım programlarını önemseyerek sürdüreceğini ifade etti.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak