Biga Kaymakamı Erdinç Dolu Başkanlığında gerçekleşen "Üniversite Güvenlik Toplantısı," Kaymakamlık Makamı toplantı salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.
 
Toplantı, Biga ilçesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve öğrenci yurtları ile yakın çevresindeki güvenlik önlemlerinin alınmasında kurumlara düşen görev ve sorumlulukları ele alarak önemli kararların alındığı bir platform olarak öne çıktı. Toplantıda, Biga'da bulunan üniversite alanının genel güvenliği ele alındı. Üniversite kampüsünün ve yakın çevresinin güvenliğinin sağlanması için atılacak adımlar ve alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Üniversite ve çevresindeki güvenlik için ihtiyaç duyulan ekipmanlar belirlendi.  Üniversite yönetimi, yerel yönetim, emniyet birimleri ve diğer ilgili kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon önemli bir gündem maddesi oldu. İşbirliği mekanizmalarının güçlendirilmesi ve kriz durumlarında hızlı müdahale stratejileri ele alındı.
 
Öğrenci Yurtları ve Acil Durum Yönetimi
Öğrenci yurtlarının güvenliği ve denetimi için alınması gereken önlemler tartışıldı. Yurtların güvenliği, öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitimlerini sürdürebilmeleri açısından büyük bir öneme sahip. Acil durum ve kriz yönetimi stratejileri toplantının önemli bir bölümünü kapladı. Üniversite alanında meydana gelebilecek acil durum ve krizlere karşı hazırlıklı olunması ve etkin bir kriz yönetimi sürecinin oluşturulması ele alındı.

Haber: Senem Erdem İnal