Lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü için öğle namazı sonrasında Lapseki çarşı içinde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Lapseki'nin merkez camilerinde görevli imam ve müezzinler, özel bir Kuran-ı Kerim okuma töreni gerçekleştirdi. Ardından ilahiler ve kasideler eşliğinde duygusal anlar yaşandı. Mevlid-i Şerif okuma programı için toplanan kalabalık, gaziler ve şehitlerimizin anısını birlikte yaşadı. Programın en özel anlarından biri, ilçe müftüsü Rahmi Temiz'in Mevlid-i Şerif duasını yapmasıydı. Dua sırasında tüm katılımcılar, gazilerimizin onurlu geçmişine ve şehitlerimize dua ettiler.

Duygu ve Anlamlı Etkinlik
Mevlidi Şerif programına Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Selamsız, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sevinç, AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan, İlçe Jandarma Komutanı Berat Demirtuğ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlidi Şerif programında konuşma yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Bu gün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü. Kurtuluş günü programlarımıza sabah hükümet konağı önünde başladık. Ardından şehitlik programına geçtik daha sonra çarşı meydanındaki program onun ardından  TCG Kumkale gemisini ziyaret ettik ve şu an ilçe merkezinde şehitlerimiz ve gazilerimiz için mevlidi şerif okutuyoruz Allah kabul etsin. Bugün Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapanlara unutamayacakları bir ders verildiği gündür. Bugün ‘’ya istiklal, ya ölüm’’ diyen kahramanların, şehadeti seçtikleri gündür. Bugün Lâpseki’mizin gurur günüdür. Bugün Lâpseki’mizin Bayramıdır. Hepimize kutlu olsun. Dünya tarihinin akışını değiştiren ve bağımsızlığa olan inancını ortaya koyan aziz milletimiz, Milli Mücadeledeki tüm imkansızlıklara rağmen işgalcilere karşı canla başla mücadele etmiştir” şeklinde konuştu.

Haber: Şahver Banu Çağlak