Lapseki Kaymakamlığı ve Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği işbirliğiyle yürütülen yol çalışmaları, ilçenin genel yol standartlarını geliştirmeyi hedefliyor.
 
Lapseki Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2023 yılında başlatılan yol iyileştirme çalışmaları, ilçenin farklı bölgelerinde yoğunlaşıyor. Bu kapsamda, Dişbudak-Nusratiye köyleri arasına 3 bin 300 metre, Umurbey beldesi Balcılar Grup Yolu'na bin 600 metre, Eçialan-Dondurma köyleri arasına bin 500 metre ve D 200 Karayolu-Kangırlı köyü arası bin 600 metre uzunluğunda silindir ile sıkıştırılmış beton yol yapımı çalışmaları devam ediyor.
 
Yol Çalışmaları Yerinde İncelendi
Yol iyileştirme çalışmalarını yakından takip eden Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin, İlçe Özel İdare Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, İlçe Jandarma Komutanı Berat Demirtuğ, İlçe Emniyet Müdürü Faruk Karabulut ve köy muhtarları, yol çalışmalarını yerinde incelediler. Aynı zamanda, yetkili firma yetkililerinden proje hakkında bilgi aldılar.
 
Yol Çalışmalarının Hızla Tamamlanması Hedefleniyor
Lapseki'de gerçekleştirilen bu yol iyileştirme çalışmalarının 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Yapılacak olan beton yolun tamamlanmasıyla birlikte ilçenin ulaşım ağında önemli bir iyileşme sağlanacak ve bölge halkının güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkân tanınmış olacak.
 
Haber: Senem Erdem İnal