Biga Belediyesi, 18 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü etkinlikleri kapsamında büyük bir coşkuyla beklenen Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni düzenliyor. Bu heyecan verici etkinlik öncesinde, bir kortej yürüyüşü düzenlendi.
 
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen kortej yürüyüşü, Güreş Ağası Hasan Karabiber'in destekleriyle renkli bir atmosferde gerçekleşti. Yürüyüşe, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, başpehlivanlar, pehlivanlar, güreş severler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Türk Bayrağı Dağıtılarak Davet Yapıldı
Kortej yürüyüşü sırasında, vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtılarak etkinliğin ulusal bir birlik ve beraberlik ruhu içinde gerçekleşeceği vurgulandı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, güreşseverleri ve tüm Bigalıları, yarın Kıspet Ustası İrfan Şahin Er Meydanı'nda yapılacak olan güreşlere davet etti. Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Pehlivan Güreşleri kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı önünden başlayarak Belediye Meydanı'nda coşkuyla sona erdi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak