Ayvacık İlçe Kaymakamı İlker Eker tarafından başlatılan geleneksel "Keşkek Günü" geleneği, Kaymakam Eker'in ilçeden ayrılacağı gün gerçekleştirilerek hem keşkek gününün sona erdiği bir anlam taşıdı hem de Kaymakam Eker'e veda edildi.
 
Ayvacık Kaymakamı İlker Eker tarafından başlatılan ve yine Kaymakam Eker'in ilçeden veda etmesiyle sona eren "Geleneksel Keşkek Günü" programının final etkinliği, Çankaya İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirildi. Bu etkinlik, hem geleneksel bir lezzeti paylaşma hem de Kaymakam Eker'e veda etme fırsatı sundu. Veda etkinliği ve keşkek günü final programına, Kaymakam İlker Eker, eşi Deniz Eker, Garnizon Komutanı Hava Savunma Yarbay Fatih Şahin, Belediye Başkanı Mesut Bayram, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Eker ve eşi, programa katılan tüm misafirlerle yakından ilgilenerek kendilerine veda etti.
 
Bir Vedanın ve Bir Geleneksel Günün Anıları
Ayvacık halkı için hem bir veda hem de geleneksel bir keşkek gününün kapanışı olan bu etkinlik, ilçenin bir parçası olan Kaymakam İlker Eker'e teşekkür etme ve unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sağladı. Bu özel gün, Ayvacık'ın Kaymakamının veda ederken bıraktığı izi ve geleneksel keşkek gününün anlamını bir araya getirdi. Programda veda konuşması gerçekleştiren Kaymakam İlker Eker “Ayvacık’daki sıcak insanların, sıcaklığını her zaman yanımızda hissettik. Her konuda, yaptığımız her işte herkesin desteğini yanımızda gördük ve biz de samimiyetimizi ortaya koyduk. Hiçbir kimseyi, kurumu, kuruluşu yaptığımız hiçbir çalışmada ayrı tutmadık. Biz  Ayvacık’ı unutmayacağız. Burası benim için çok değerli ve anlamlı. Tabi ki hizmet ekip işi olduğu için Yerel Yönetimlerimiz, Siyasi Partilerimiz, Odalarımız, Kooperatiflerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştık. Güzel projelere hep birlikte imza attık. Emek veren, destek olan herkese çok teşekkür ederim. Haklarınızı helal ediniz. Benden yana helal olsun. Hoşça kalın" diye konuştu.
 
Haber: Senem Erdem İnal