Lapseki Belediyesi, ilçedeki hayvanların rehabilitasyonunu amaçlayan hayvan barınağına yeni bir hizmet ekleyerek sokakta yaşayan engelli kedilere özel bir ev açtı.
 
Lapseki Belediyesi, 11 bin 716 metrekarelik geniş bir alanda kurulu olan hayvan barınağını kullanarak ilçedeki hayvanları koruma ve rehabilite etme görevini başarıyla sürdürüyor. Bu barınak, şu ana kadar 750 hayvana hizmet verdi. İlçe sakinlerinin ve hayvanseverlerin desteğiyle Lapseki Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine bir yenisini ekledi. Bu yeni hizmet, sadece sağlam değil, engelli hayvanları da kapsayacak.
 
Engelli Kedilere Uygun Rehabilitasyon Merkezi
Engelli hayvanlar için özel olarak tasarlanmış bir rehabilitasyon merkezi içinde, özellikle engelli kedilere yönelik bir ev oluşturuldu. Bu ev, engelli kedilere özel bakım ve rehabilitasyon imkanları sunarak onların daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olacak. Konu ile ilgili Lapseki Belediyesinden yapılan açıklamada "Hayvan Barınağı ve Bakımevimiz de 750 canımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Barınağımızda köpek ve kedi dışında, sahipsiz olarak sokağa atılan eşek ve diğer canlarımıza da sahip çıkıyoruz. 11.716.88 metrekare büyüklüğünde arsa üzerine konumlandırdığımız hayvan barınağımızın içerisinde; engelli kedi bakım evi, köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi ve karantina bölümleri bulunmaktadır. Duvarları tel örgülerle çevrili barınağımız, 24 saat güvenlik kameraları ile de gözetlenecek. Hayvan barınağımızı daha modern aletlerle donatarak sokak hayvanlarımızın sağlıklı bir ortamda bakımlarını gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Haber: Senem Erdem İnal