İda Ukyanus Sazcı önderliğinde ilçede ilk kez bale eğitimi alan minik balerinler, yılsonu gösterilerinde büyük bir alkış aldı.
 
31 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen bale atölyesi, Eceabatlı miniklere bale eğitimi verdi. 5-6 yaş grubundan 10 kişilik minik balerinler, İda Okyanus Sazcı'nın eğitmenliğinde hem fiziksel hem de mental olarak gelişimlerine katkı sağladı. Aynı zamanda sosyalleşmeyi, takım çalışmasını ve disiplini öğrenerek toplum içinde kendilerini daha iyi ifade etme becerisi kazandılar. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından minik balerinler, ilk gösterilerini büyük bir heyecanla sergiledi. Gösterinin açılış konuşmasını yapan İda Okyanus Sazcı, yaz tatillerinde Eceabat'taki düğünlerde çocukların dansa olan yeteneklerini fark ettiğini ve bu yeteneklerini geliştirmek istediğini dile getirdi. Bu amacıyla çocukları bale ile tanıştıran Sazcı, miniklerin sahne performansıyla gurur duydu.
 
Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Saim Zileli, veliler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen program, büyülü bir atmosfere dönüştü. Minik balerinler, izleyenlerden büyük alkış aldı ve gösterinin ardından katılım belgelerini aldılar.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak