Biga Devlet Hastanesi, tüm vatandaşların sağlık hizmetlerine eşit ve kolay ulaşabilmesini sağlamak amacıyla engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda önemli bir adım attı. Hastanede oluşturulan engelli veznesi sayesinde engelli vatandaşlar, daha rahat ve hızlı bir şekilde muayene olabilecekler.
 
Biga Engelliler Derneği ve dernek bünyesinde bulunan engelli vatandaşların talepleri, hastanenin yönetimi tarafından dikkate alındı. Bu doğrultuda, hastanede engelli vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için engelli veznesi oluşturuldu. Bu uygulama, ilçede yaşayan engelli vatandaşları memnun ederken, aynı zamanda diğer sağlık kuruluşlarına da örnek teşkil etti. Engelli vatandaşların daha rahat ve hızlı bir şekilde sağlık hizmeti alabilmeleri için oluşturulan engelli veznesi, muayene sırasını beklerken yaşanan zorlukları azaltmayı hedefliyor. Engelli vatandaşlar, bu özel vezne sayesinde daha öncelikli bir şekilde muayene sırası alabilecekler.
 
Engelli Vezneleriyle Sağlık Hizmetleri Eşit Şartlarda Sunulacak
Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, hastaneyi ziyaret ederek başlatılan engelli veznesi uygulamasını yerinde görme fırsatı buldu. Bacak, Hastane yönetiminin hayata geçirdiği bu anlamlı uygulama için teşekkür ederek yaptığı açıklamada  “Bu anlamlı ve değerli hizmeti hastanemize kazandıran, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Emrah Demirci, Mali İşler Müdürü Mehmet Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
 
Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Emrah Demirci ise “Bizim için engellilerimiz çok önemli. Özel veznemizde hizmet vermemizin yanı sıra muayenelerimizde de öncelik veriyoruz. Bu hizmetlerimizi şehit ve gazilerimizin 1. Derece yakınları için de önceliğimiz var” diye konuştu.
 
Haber: Veysel Akın Salkın