Lapseki'de Hizmet-İş Sendikası ile Lapseki Belediyesi Kadrolu İşçiler ve Personel Şirketi İşçileri Arasında Ek Protokol İmzalandı

Lapseki Belediyesi, Kadrolu İşçiler ve Lapseki Personel Şirketi İşçileri ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen Ek Protokol görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Taraflar arasındaki anlaşma, düzenlenen bir törenle resmiyet kazandı. Lapseki Belediyesi, İşçi haklarına ve çalışma koşullarına destek sağlamayı amaçlıyor. Bu anlaşma, taraflar arasında işbirliğini ve dayanışmayı vurgulayarak, işçi memnuniyetini ve çalışma verimliliğini artırmayı hedefliyor.
 
İşçi Hakları ve Koşullarına Destek
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar imkanlarımız dahilinde maddi ve manevi olarak yanlarında olmaya çalıştığımız mesai arkadaşlarımız için imkanlarımızı değerlendirip işçi kardeşlerimizin yüzleri gülsün diyerek ücretlerine %81,55 oranında zam yapmış bulunmaktayız. Lapseki’miz için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun" dedi.

Lapseki Belediyesi Başkanı Eyüp Yılmaz, "Emeğin pazarlığı olmaz. Kardeşlerimizin almış oldukları ücretlerin enflasyon tarafından erimesine izin vermedik ve Ek Protokolü imzaladık. Çalışanlarımızı kendi ailemiz gibi görüyor onların mutlu olduğu ortamı oluşturmaya çalışıyoruz.  Çalışanlarımızın daha mutlu, daha huzurlu bir yaşam sürmeleri için gücümüzün son noktasına kadar zorladık. Peygamber Efendimiz Hadisi Şerifinde "Çalışan işçinin alın teri kurumadan hakkını ona tevdi edin diyor" Peygamber Efendimizin bize emridir. Dolayısıyla biz bütün çalışanlarımızın hakkını, hukukunu düşünmek zorundayız. Önemli olan dua alabilmek sorumluluklarımızın farkında olarak verilen işi en iyi şekilde yerine getirebilmektir.  Bugüne kadar imkanlarımız dahilinde maddi ve manevi olarak yanlarında olmaya çalıştığımız mesai arkadaşlarımız için imkanlarımızı değerlendirip işçi kardeşlerimizin yüzleri gülsün diyerek ücretlerine  %81,55 oranında zam yapmış bulunmaktayız. Lapseki’miz için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için gece gündüz hep beraber çalışıyoruz ve yaptığımız faaliyetlerle halkımıza faydalı olmayı amaçlıyoruz. Bu sözleşme hepimize hayırlı olsun." dedi.
 
‘’İşçimin Yüzü Gülerse Lapseki Halkının Yüzü Güler’’
Hizmet –İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz ise, "Bugün Lapseki’de bulunuşumuz işçi arkadaşlarımızın daha iyi bir yaşama adımlarını atmaları içindir. Lapseki Belediyemiz ile Hizmet-İş Sendikamız arasında sizlerin ve bununla birlikte ailelerinizin geleceğini, ekmeğini ve kazancını ilgilendiren bir günde hep beraberiz. “İmzamız işçinin kararıdır.” ilkesinin bir kez daha yolumuzu aydınlattığını görüyoruz. Özellikle bu gün burada emek ve alın terimize sahip çıkarak bizlere bu sevinci yaşatan benim işçimin yüzü gülerse Lapseki halkının yüzü güler, Benim işçim mutlu ve huzurlu olursa Lapseki mutlu ve huzurlu olur diyen Belediye Başkanımız Eyüp Yılamz'a şahsım, yönetimim, sendikam ve sizlerin adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak