Biga'nın tarihi Işıkeli Köyü'nde, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan ikram çeşmesi, her Cuma namazı sonrası köylülere anlamlı bir gelenek ile ikramlarda bulunuyor.

 Köyde gerçekleşen bu güzel gelenek kapsamında bu Cuma günü ise vatandaşlara geleneksel lezzetler olan mercimek çorbası ve limonata ikram edildi. Köyün tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Osmanlı sebil geleneği, hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan ikram çeşmesiyle modern zamanlarda da yaşatılıyor. Her Cuma günü, Cuma namazına gelen köylülere ve cami cemaatine yönelik yapılan bu özel ikramlar, hem geleneksel değerleri sürdürmeyi hem de toplumsal dayanışmayı simgeliyor.
 
Dayanışma ve Toplumsal Birliktelik
Köyde yıllardır sürdürülen bu güzel geleneğe bu Cuma günü de Mehmet ve Naciye Kurt ailesinin hayrıyla devam edildi. Cuma namazının ardından, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve İlçe Orman Müdürü İhsan Tunç'un da katıldığı bir törenle vatandaşlara mercimek çorbası ve limonata ikram edildi. İkram çeşmesinin bulunduğu köy camii çevresinde Cuma namazı sonrası oluşan bu topluluk, hem birlikte dua etmenin hem de bir araya gelerek güzel anları paylaşmanın tadını çıkarıyor. Özellikle hayırseverlerin katkısıyla gerçekleşen bu ikramlar, köydeki insanlar arasındaki ilişkileri daha da güçlendiriyor.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak