Lapseki Beyçayırlılar Derneği (BEYDER), Lapseki'de sosyal faaliyetleri ve dayanışma projeleriyle öne çıkan bir dernek olarak dikkat çekiyor.

Bu anlayışla, dernek üyeleri ve gönüllüler, Muharrem ayının özel anlamına dikkat çekmek ve toplumsal dayanışma ruhunu yansıtmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Cuma namazının ardından bir araya gelen Lapseki Beyçayırlılar Derneği üyeleri ve yönetimi, dernek binası önünde vatandaşları aşure ikramıyla buluşturdu. Bu etkinlik, Muharrem ayının manevi atmosferine uygun olarak gerçekleştirilerek topluluklar arası dayanışmanın güzel bir örneği olarak öne çıktı.
 
Dernek Faaliyetleriyle Örnek Teşkil Ediyor
Etkinlik hakkında konuşan Beyçayırlılar Derneği Başkanı Hasan Erkan “ Derneğimiz Muharrem ayında yaptığımız aşure etkinliğimizi artık geleneksel hale getirdi her geçen gün katılımlar artıyor ve vatandaşımızdan da bu tür etkinlikleri yaptığımızdan dolayı olumlu etkiler alıyoruz bu da ben ve dernek üyelerimizi sevindiriyor. Başta etkinliğimize katılan siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlarımıza, emeği geçen dernek üyelerimize çok teşekkür ediyorum Allah kabul etsin” dedi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak