Türkiye'nin yetenekli gençlerini bilim ve sanat alanında destekleyen Biga Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Semyan Güney Özoğulları, TÜBİTAK bilim Olimpiyatları'nda matematik dalında büyük başarı elde etti.

Biga Bilim ve Sanat Merkezi'nin gurur kaynağı olan Semyan Güney Özoğulları, matematik dalında Türkiye çapında yapılan Tübitak bilim olimpiyatlarında başarısıyla adından söz ettirdi. zorlu yarışmada gösterdiği üstün performans ve matematik alanındaki yetkinliğiyle Türkiye 27'incisi olmayı başaran Semyan, matematikteki derin bilgisiyle dikkat çekti.
 
Öğrenciyi Tebrik Eden İlçe Milli Eğitim Müdürü
 Semyan Güney Özoğulları'nın büyük başarısı, Biga ilçe milli eğitim müdürü Erkan Bilen tarafından da takdirle karşılandı. Öğrencinin elde ettiği bu değerli başarı, ilçe yönetimi tarafından gururla kabul edildi. Müdür bilen, Semyan'ı ve başarıdaki emeği geçen okul müdürü Erdem Arslan ve müdür yardımcısı ile danışman öğretmen Zöhre Özdemir Kapancı'yı makamında ağırladı.
 
Konuyla ilgili Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmelerini sağlamak amacıyla 25 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen 31. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınav Sonuçlarına göre Biga Bilim ve Sanat Merkezi ÖYG2 programı öğrencisi Semyan Güney Özoğulları Ortaokul Matematik dalında Türkiye 27. olarak TÜBİTAK tarafından düzenlenecek yaz okulu ve ikinci aşama sınava girmeye hak kazanmıştır. 8 dalda  14625  öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda yapılan değerlendirmelere göre 429 öğrenci TÜBİTAK tarafından düzenlenecek yaz okulu ve ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazanmıştır.  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen, Biga Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Semyan Güney Özoğulları'nı tebrik ederek, başarı belgesi ve hediye takdim etti,  TÜBİTAK tarafından düzenlenecek yaz okulu ve ikinci aşama sınavlarında başarılar diledi” ifadeleri kullanıldı.
 
Haber: Veysel Akın Salkın