Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen 3. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

2023 Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek'in de aralarında bulunduğu ünlü başpehlivanlar, 3. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne katıldı. İsmail Balaban, Orhan Okulu, Cengizhan Şimşek, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Taş gibi başarılı güreşçiler, Bayramiç er meydanında gösterdikleri performansla büyük beğeni topladı.
 
Başpehlivanlık İçin Çekişmeli Mücadeleler
Bayramiç Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 28 başpehlivan kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlık yarı finallerinde İsmail Balaban, İsmail Koç, Hasan Cengiz ve Cengizhan Şimşek arasında çekişmeli mücadeleler yaşandı. İki güreşçi, başpehlivanlık için finale yükseldi ve unutulmaz bir final müsabakasına imza attılar. Heyecanla izlenen final müsabakasında İsmail Balaban, İsmail Koç'u mağlup ederek 3. Mehmet Akif Ersoy Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Başpehlivanlık madalyasını ve kupasını Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun'un elinden alırken, güreş severlerin büyük beğenisini kazandı. Bu unutulmaz güreşlerde bir araya gelen sporcular ve izleyiciler, unutulmaz anlar yaşayarak güreş coşkusunu doyasıya yaşadılar.
 
Haber: Veysel Akın Salkın