Gelibolu Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Sütlüce ve Burhanlı bölgelerini besleyen Tayfur Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle harekete geçti.

Gelibolu Belediyesi, çevreye duyarlı bir yaklaşımla hareket ederek su kaynaklarını korumayı ve sürdürülebilir bir su teminini garanti altına almayı hedefliyor. Yapılan güçlendirme çalışmalarıyla suyun kesintisiz ve güvenli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılması sağlanırken, çevrenin korunması da gözetiliyor. Su teminini güvence altına almak amacıyla Gökbüet Barajı'ndan gelen isale hattının Bayırköy güzergahında kritik bir noktada güçlendirme çalışmalarına başladı.
 
Polietilen Boruyla İletim Hattı Güçlendirildi
Tayfur Barajı'ndaki su seviyesindeki düşüşün etkisini azaltmak ve bölgedeki su ihtiyacını karşılamak için Gelibolu Belediyesi, Gökbüet Barajı'ndan gelen isale hattının Bayırköy mevkisindeki noktasını güçlendirdi. Ekipler, 110 mm çapında ve 200 metre uzunluğundaki dayanıklı Polietilen (PE) boru kullanarak iletim hattını güçlendirdi.Güçlendirme çalışmaları sayesinde Gökbüet Barajı'ndan gelen suyun Bayırköy'e iletimi daha güvenli bir hale getirildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün özverili çalışmaları sonucunda, Sütlüce ve Burhanlı bölgelerinin su temini kesintiye uğramadan sağlandı.

Sürekli Denetim ve Bakım
Gelibolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, iletim hatlarının periyodik denetim ve bakımlarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. Bu sayede olası sorunlar önceden tespit edilerek zamanında müdahale edilmesi sağlanıyor ve kesintisiz su temini güvence altına alınıyor.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak