Hayvan Barınağı ve Bakımevi, sokak hayvanlarının sadece barınma ihtiyacını değil, aynı zamanda sağlık ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılıyor. Belediye ekipleri, barınağa alınan sokak hayvanlarına düzenli olarak sağlık kontrolleri yapıyor ve ihtiyaçlarına uygun beslenme programları uyguluyor. Hayvan Barınağı ve Bakımevi sayesinde şimdiye kadar ulaşılan hayvan sayısı 750'ye ulaştı.
 
 Rehabilitasyon ile Sokak Hayvanlarının Hayatı Değişiyor
Sadece kediler ve köpeklerle sınırlı kalmayan Hayvan Barınağı ve Bakımevi, sokağa terk edilen ve bakıma muhtaç diğer hayvanları da kucaklayarak onların yaşam koşullarını iyileştiriyor. Rehabilitasyon süreci sayesinde bakıma alınan hayvanlar, fiziksel ve duygusal açıdan sağlıklı bir hale getiriliyor.
 
Lapseki Belediyesinin Sokak Hayvanlarına Duyarlılığı
Lapseki Belediyesi, hayvanların daha kaliteli ve hijyenik ortamda yaşamalarını sağlamak için büyük çaba gösteriyor. Hayvan Barınağı ve Bakımevi projesi, belediyenin sokak hayvanlarına duyarlılığının bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Lapseki'deki sokak hayvanları, şimdi barınağın güvenli sıcaklığında sevgi dolu bir bakım alarak umut dolu bir geleceğe adım atıyor.  Bakımevi ile ilgili Lapseki Belediyesinden yapılan açıklamada “Hayvan Barınağı ve Bakımevimiz de bugün itibari ile 750 canımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Barınağımızda köpek ve kedi dışında, sahipsiz olarak sokağa atılan eşek ve diğer canlarımıza da sahip çıkıyoruz. 11.716.88 metrekare büyüklüğünde arsa üzerine konumlandırdığımız hayvan barınağımızın içerisinde; kedi bakım evi, köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi ve karantina bölümleri bulunmaktadır. Duvarları tel örgülerle çevrili barınağımız, 24 saat güvenlik kameraları ile de gözetlenecek. Hayvan barınağımızı daha modern aletlerle donatarak sokak hayvanlarımızın sağlıklı bir ortamda bakımlarını gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
Haber: Senem Erdem İnal