Ezine İlçe Müftülüğü, çocuklara yönelik camileri sevdirme ve onları camiye teşvik etme amacıyla özgün bir projeye imza attı.

Vaiz Tolga Yaylagül'ün öncülüğünde gerçekleştirilen proje, çocukların cami deneyimini daha keyifli hale getirmeyi ve onlara ikramda bulunarak hoş bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Proje sayesinde, çocuklar cami ziyaretlerinde güzel ve sıcak bir ortamla karşılaşıyorlar. Vaiz Tolga Yaylagül ve ekibinin özverili çalışmalarıyla hayata geçirilen bu projenin, çocuklarda cami sevgisini ve anlayışını pekiştirmesi hedefleniyor. Aynı zamanda bu tür projelerin, çocukların dini değerlere olan ilgisini artırarak toplumda pozitif etkiler yaratması amaçlanıyor.
 
44 Camide Uygulama Başlatıldı
Ezine İlçe Müftülüğü'nün liderliğinde 44 camide başlatılan projede, çocuklara özel stantlar kuruldu. Bu stantlar, çocukların cami ziyaretlerinde ücretsiz olarak faydalanabileceği meyve, içecek ve atıştırmalıklarla donatıldı. Böylece çocuklar, cami ziyaretlerini daha keyifli ve tatlı bir hale getirirken, aynı zamanda camiye olan ilgilerinin artmasına da katkı sağlanıyor.
 
Hayırseverlerin Destekleriyle Devam Ediyor
Proje ile ilgili Ezine Müftülüğünden yapılan açıklamada “İlçe Vaizimiz Tolga Yaylagül ün Cami Çocuk Market projesi 44 camimizde yaz kuran kurslarımızdaki çocuklarımıza camileri sevdirmeyi amaçlıyor. Projemizin uygulanmasında maddi hususları halleden Ezine Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Bu uygulama Çanakkale’de ilk olarak Ezine ilçesinde uygulanmaya başlanmıştır. Halkımızca teveccüh gösterilmiş ve stantlar hayırseverler tarafından boşaldıkça doldurulmaktadır. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Projemize sahip çıkıp emek sarf eden gayretli görevlilerimize de teşekkürü bir borç biliriz” ifadelerine yer verdi.
 
Haber: Şahver Banu Çağlak